Serbare de Crăciun la Colegiul “Edmond Nicolau” cu invitaţi de la Şcolile “Radu Tudoran” şi “Gh. Naum”


Sala de sport a Colegiului Tehnic “Edmond Nicolau” din municipiul Brăila – cea care deservea până nu de mult Şcoala “Spiru Haret” – a găzduit luni, 20 decembrie, serbarea de Crăciun la care au fost prezenţi foarte mulţi elevi, profesori. Ca de obicei, liceenii s-au pregătit cu simţ de răspundere şi programul lor a fost atractiv, sclipitor şi antrenant. Au fost prezente şi colinde, alte elemente tradiţionale, momente de dans şi poezie. Iar prof. Magda Dună a avut grijă ca fiecare gest să rămână în memoria peliculei şi să fie de exemplu generaţiilor viitoare.

Să nu credeţi că elevii de la “Edmond Nicolau” sunt cumva mai prejos decât colegii de la artă; ar fi o mare greşeală. Poate nu cântă toţi ca după un an de canto, nici nu dansează ca la lecţiile de coregrafie, dar ştiu să se distreze în grup cu o poftă contagioasă. Şi pentru cei care sunt pe scenă, chiar improvizată cum a fost în sala de sport, colegii din public au ştiut să fie un auditoriu demn de laudă.

Invitaţii speciali ai programului au fost 25 de elevi de la Şcolile cu clasele I – VIII „Radu Tudoran” şi „Gh. Naum” din municipiul Brăila, copiii care au primit pachete cu alimente, rechizite şcolare şi dulciuri.
“Pe această cale, mulţumim sponsorilor care ne-au ajutat să aducem clipe de bucurie în ochii copiilor: SC Marex SA, SC Mateo SRL şi SC Promotas SRL”, sublinaiză organizatorii.

Aşa cum am spus, programul s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor: “Tradiţii de Crăciun” – prezentare în power point realizată sub îndrumarea prof. Anişoara Moise; “Colinde, colinde”- montaj artistic coordonat de prof. Anastasia Andriev, Mariana Cristian; “Pe aripi de îngeri ”- parada modei realizată sub îndrumarea maistrului instructor Eufrosina Bădără; momentul poetic “Fulgi de nea” coordonat de prof. Mădălina Cristescu; “Moşule…ce tânăr eşti!”- dans modern cu trupa „Rebelii”; “Le Noel en francais” – moment poetic realizat sub îndrumarea prof. Geanina Radu şi prof. Mirela Păncescu; “Moş Crăciun în căutarea Crăciuniţei” – scenetă realizată de elevii clasei XII H; “Tradiţii din străbuni”- datini de Anul Nou precum Capra, Pluguşorul, coordonatori prof. Magdalena Dună şi Petruţa Calu; “Povestea lui Moş Crăciun” – scenetă pregătită sunb îndrumarea prof. Mariana Cristian; “Dansul Crăciuniţelor” cu majoretele, moment coordonat de prof. Sica Dîrjan.

Şi mai trebuie să ştiţi ceva despre liceenii de la “Edmond Nicolau”: destui dintre ei au fost alături de tinerii cu dizabilităţi din Organizaţia “TREBUIE!” unde este preşedinte prof. Teodora Ilie, fosta lor directoare la liceu. Liceenii voluntari au învăţat să fie atenţi la nevoile semenilor cu probleme, au reuşit chiar să se împrietenească cu aceştia şi pentru un program artistic organizat împreună cu fost recompensaţi cu un premiu la un concurs de nivel naţional.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.