Municipiul Brăila, în competiţia „Capitala verde a României”


* Votaţi pe pagina web Umbrela Verde

Brăila a fost înscrisă în Campania Capitala Umbrela Verde – un demers de responsabilizare faţă de mediu, campanie iniţiată de Tuborg România în vara 2007, cu sprijinul Ministerului Mediului. Şi de această dată evenimentul se derulează tot cu sprijin ministerial, obiectivul campaniei fiind să schimbe o mentalitate profund greşită a românilor, aceea că poluarea s-ar rezolva… singură!
Sub genericul “Gestul meu nu contează”, organizatorii speră să ne convingă că, impreună, trebuie să păstrăm România curată. Amănunte pe http://www.umbrelaverde.ro/capitala-verde-a-romaniei.html .

Sper că vom fi suficient de patrioţi şi vom vota Brăila! De ce ar fi Brăila capitala verde a României! Pentru că avem cel puţin două parcuri superbe – Grădina Publică (numită Grădină Belvedere la începuturi, în secolul XVIII când a fost construită) şi Parcul Monument sau Kiselef, un uriaş spaţiu plantat cu copaci în mijlocul urbei (la început nu era aşa, el aflându-se dincolo de Barieră şi în apropierea Hipodromului). Dar şi pentru că pe mulţi dintre noi ne preocupă aspectele de mediu; elevii şi tinerii participă adesea la acţiuni de ecologizare şi de plantare a puieţilor, destui locuitori de la blocuri încearcă să înfrumuseţeze zona din preajma locuinţelor cu plante ornamentale şi arbuşti. Că nu e suficient, ştim. Încercăm şi mai mult, luptând cu deprinderile greşite; se poate!

În ton cu cerinţele organizatorilor, am postat pe “Brăila Chirei” un slogan al campaniei – îl veţi vedea repede pentru are sloganul “Eu păstrez România curată”.

Reclame

Un comentariu

  1. De ce nu votez Braila in campania Capitala Verde a Romaniei.


Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.