Târg de mărţişoare la Şcoala “Sadoveanu”


Tradiţia românească a mărţişorului, o moştenire de la strămoşii noştri având origine latină, fiind şi numele popular al lunii martie, a fost motiv de activitate didactică la Şcoala cu clasele I-VIII ,,Mihail Sadoveanu” din municipiul Brăila.

Astfel, elevii s-au implicat în organizarea unui târg al marţişoarelor lucrate prin diferite tehnici cum ar fi Origami şi Quilling. În confecţionarea acestor obiecte de podoabă s-au folosit şi materiale reciclabile. Aproape toată cancelaria a fost alături de elevi, mai cu seamă cadrele didactice Magda Ionescu, Viorica Novac, Cristina Tănase, Nora Voicu, Marcela Viocu, Dorina Băluta, Florena Urse, Dorina Boiangiu, Nastasia Ştefan, Florica Constantin şi Valentina Mânăilă.

Pe parcursul activităţii, elevii au aflat că “mărţişorul este un obicei specific românesc, pe care nu il regăsim şi la alte popoare, că el este o întrupare a bucuriei de a trai, a dragostei de viaţă. De asemenea, este un semn prin care noi,oamenii, salutăm renaşterea naturii odată cu venirea primăverii. Este simbolul soarelui primăverii al cărui chip seamănă, aşa cum ştim din credinţa populară, cu un ban de argint”.

Cele mai frumoase mărţişoare fac parte din expoziţia deschisă în şcoală în perioada 25 februarie – 1 martie 2011.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.