Cele 100 de zile din clasa I la Şcoala “Mihai Viteazul” – o serbare deosebită


* Experienţa învăţătoarei Stela Apostol de la Step a fost fructificată cu succes la pregătirea evenimentului, copiii dovedind interes crescut pentru acesta şi bucuria de a se afla în faţa părinţilor ca nişte actori fiind pe măsură

Dacă fiecare dascăl ar oferi atât de mult copiilor de la clasă, aşa cum veţi vedea din evenimentul pe care îl povestesc aici, multe s-ar schimba în sistemul educativ. Este drept şi că învăţătoarea Stela Apostol – organizatorul evenimentului “Serbarea celor 100 zile de şcoală” – a folosit experienţa din sistemul Step-by-step la clasa I de la Şcoala cu clasele I – VIII “Mihai Viteazul” pe care o are în grijă. Dar acesta este un atu al omului care nu lasă vremurile să-i tulbure pasiunea, iar atunci când aceasta coincide cu profesia lucrurile nu pot să decurgă decât excelent.

Am asistat la serbare împreună cu părinţi şi prof. Cristina Mihalcia – directorul adjunct al Şcolii “M. Viteazul” – şi de atunci, din seara de 2 martie 2011, nu pot să spun decât că zicala “Omul sfinţeşte locul” ste perfect adevărată şi se aplică destul de des la Brăila. Evenimentul este încă un exemplu de ceea ce pot face nişte copiii deosebiţi şi doamna lor care pune mult suflet în activitate. Învăţătoarea Rodica Dan, chiar dacă s-a restras official din activiate, nu poate sta deoparte şi a venit să dea o mână de ajutor.

Programul activităţilor – afişat, de altfel, la vedere pe un panou – a fost următorul: “Azi avem oaspeţi”; “Prezentarea colecţiilor”; “Iată cât am învăţat până acum”; “Cuvintele frumoase din copac”; “Carnavalul personajelor din poveşti” şi, la final, un moment… dulce, cu un tort tocmai bun pentru a încununa bucuria bobocilor de clasa întâi la ceel 100 zile de şcoală.

Copiii au răspuns la întrebări cu siguranţă – chiar şi cele despre numere pare ori impare – dar au şi cântat, au recitat, au jucat teatru. Echipa din ultima categorie care m-a câştigat, demonstrând o siguranţă în interpetare demnă de o scenă adevărată, a fost alcătuită din Dragoş Fronea (roşcovanul a ales cu mult curaj sceneta şi nu s-a emoţionat atunci când a uitat câte ceva din text, improvizând cu o siguranţă de adevărat actor), Rareş Băluţă, Mihaela Alexe, Alin Munteanu, Gabriel Antohe, Alexandru Mocanu – îi vedeţi în imaginea alăurată. Alţi colegi, dar şi cei enumeraţi mai sus, au ales să prezinte personaje din poveşti descoperite în manual sau citite acasă gen “Capra cu trei iezi” ori din “Amintiri din copilărie” ale lui Ion Creangă. Merită cu toşii felicitaţi: Maria Mocanu, Mirela Oprea, Ioana Hromei, David Bâtcă, Mihai Sebastian, Bianca Prichici, Cristi Vrânceanu, Alexandru Pîrvu, Andreea Boboc, Ionuţ Luca, Petru Anghel, Gabriel Păturescu.

Aşa cum a subliniat prof. Cristina Mihalcia, în spatele acestui spectacol se ascunde multă muncă, efort nu numai din partea dascălului, ci şi al elevilor, dar totodată el demonstrează că şcoala oferă copiilor acel bagaj d ecunoştinţe absolute necesar în viaţă. Evident că dacă familia pune şi ea “cărămizi” la această temelie, atunci baza pentru viaţă este şi mai solidă. Dacă însă familia îşi pierde interesul pe parcurs – cum de altfel se observă la elevii din clasele mari, la liceu spre exemplu – atunci lucrurile ajung să nu mai fie la fel de bune, poate doar dacă avem de-a face un tânăr de excepţie.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.