„Provocări adolescentine”, o minunată competiţie în Zilele Colegiului „Edmond Nicolau”


* Ca de obicei, în concursul devenit tradiţional liceenii au dovedit multă imaginaţie, curaj în idei şi talent

Colegiul tehnic „Edmond Nicolau” din municipiul Brăila îşi serbează la 21 mai patronii spirituali, Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. În perioada şcolară – de obicei o săptămână întreagă – se serbează Zilele Colegiului, acestea culminând cu tradiţionala serbare-concurs „Provocări adolescentine”. Ca şi în alţi ani, concursul a reunit întreagul colectiv în curtea liceului vineri – 20 mai 2011 – pe scena improvizată urcând, rând pe rând, cele 18 echipe înscrise, reprezentând fiecare clasă de la forma de învăţământ de zi. Aşa cum subliniază organizatorii, Concursul s-a bazat pe competiţie între clase şi ideea de bază a concursului a fost de a da posibilitatea fiecărui elev al Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau” Brăila să înveţe lucruri noi, să-şi dezvolte spiritul de echipă şi de competitivitate, să-şi pună în valoare abilităţile practice, artistice, interpretative. Competiţia a fost precedată de un Te Deum oficiat de părintele Cristian de la Caplea Militară, programul şi echipele fiind prrezenatte de prof. Teodora Turcoianu.

Juriul a fost format din prof. Cristina Ritzi – inspector şcolar, prof. Daniela Turcu – inspector şcolar, prof. Mirela Calu de la Liceul „Matei Barsarab” Măxineni, asistent universitar Alina Sulicu de la Universitatea „C. Brâncoveanu”, prof. Elena Neguţ – pensionară, fost acdru didatic la liceul gazdă, (subsemnata…) Armanda Filipine – reprezentant mass-media locală. S-au acordat note pentru prestaţia în momente artistice, amenajarea clasei (fiecare echipaj a ales o temă şi un aranjament adecvat – foto mai jos din clase), dar şi pentru cea mai activă… galerie (alcătuită din colegii competitorilor).

A fost un concurs plin de surprize plăcute, tinerii demonstrând ingeniozitate, talent – uneori i-am confundat cu liceenii de la Artă, curaj în alegerea temelor şi dezvolatrea lor. Spre exemplu, clasa a IX-a condusă de prof. Teodora Ilie, fostul director al liceului (îi veţi regăsi pe lista premianţilor, foto în stânga-sus) a ales ca temă mita şi a găsit de cuviinţă să critice prestaţia politicienilor şi a altor categorii de cetăţeni, certaţi cu bunul simţ şi cu legea.

Iată palmaresul:
Locul I – echipa clasei a V-a (foto în dreapta), diriginte prof. Cristescu Mădălina, a ales tema „Între copilărie şi adolescenţă”;
Locul II – clasa a IX-a A, diriginte prof. Ilie Teodora, echipă ce a prezentat o parodie muzicală ce a dat numele şi echipei: „Anti moca”;
Locul III – clasa a IX-a B, diriginte prof. Dună Magdalena cu ansamblul folcloric „Moştenitorii”;
Cea mai activă galerie: echipa „Românaşii”, clasa a XI-a A, diriginte prof. Puia Maria;
Cel mai talentat elev: Ercuţ Adrian, clasa a XII-a C;
Cel mai original moment artistic: clasa a XII-a C, elevii alegându-şi numele „Atlantida”, după un poem de Adrian Păunescu.

Sărbătoarea educativ-culturală s-a întins pe parcursul a mai multor ore, scriind o frumoasă poveste în cartea de aur a liceului. În faţa scenei, deranjate de vântul care şi-a cam făcut de cap, erau expuse lucrări participante la simpozionul naţional derulat la liceu în aceeaşi perioadă.

Întregul program de Zilele Colegiului, derulat în perioada 16 – 20 mai 2011, îi aveţi aici program Zilele Colegiului Edmond Nicolau Braila, mai 2011

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.