Proiect TIA la Brăila – ecobază în parcul Monument


* Proiectul este inițiat de Asociația Pro Democrația Club Brăila, având finanțare europeană prin Programul Tineret în Acțiune (TIA) * Tineri liceeni sunt voluntari, iar Direcția Județeană Brăila pentru Cultură asigură sprijin * Conform clauzelor contractuale, mai sunt necesare fonduri – așa că brăilenii sunt invitați să se alăture, fiecare după posibilități

 

             Asociaţia Pro Democraţia (APD) Club Brăila a demarat încă din 1 iulie 2011 activitățile din Proiectul ”Ecobază – educaţie pentru dezvoltare durabilă”. Proiectul este finanțat prin Programul ”Tineret în Acțiune” din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale  (ANPCDEFP) din fonduri europene, dar există o condiție contractuală ce prevede că organizatorii trebuie să atragă și alte sume în afara celor  4.200 euro destinați de finanțator, respectiv valoarea de 1.200 euro. Așa că dacă sunteți vizitați de echipa proiectului și aveți posibilități financiare, nu ezitați să ajutați!

Prin proiect se propune amenajarea unui spațiu din Parcul Monument situat  în spatele Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, zonă ce va deveni un loc special pentru copii şi tineri și unde educatorii, învaţătorii sau profesorii vor putea desfăşura ore de curs. De asemenea, spațiul este destinat petrecerii timpul liber de către tineri. Terenul cu pricina a fost deja înzestrat cu această destinație prin Hotărârea nr. 269 din 29 iulie 2011 a Consiliului Local Municipal Brăila.

Tinerii care s-au alăturat APD în proiect sunt Laurențiu Bîrsan, Vlad Chitaru, Mihaela Furnică, Alexandru Hîrsu, Dana Ilie, Iulia Miler, Alexandra Pîrlog, Maria Prisecaru, Luiza Purcăroiu. De asemenea, în echipă sunt profesoarele Esmeralda Gheorghiţă, Viorica Enea şi Cornelia Miler.

      Un sprijin important în vederea derulării activităților din proiect a venit din partea Direcției Județene Brăila pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Național. Astfel, membrii echipei vor  efectua o excursie de documentare în data de 17 septembrie la Muzeul Satului din Bucureşti. De altfel, drd. Ana Hărăpescu – directorul executiv al Direcției Județene Brăila pentru Cultură – a participat la ședințele de lucru din cadrul proiectului (foto în material de la aceste ședinte, realizate de organizatori), la fel ca și reprezentanți ai Primăriei, Agenției pentru Protecția Mediului Brăila și a altor instituții care coordonează aspecte de interes în proiect.

Proiectul cuprinde 4 etape: demersurile premergătoare pentru implementarea proiectului, lansarea şi desfăşurarea unui concurs de machete, construirea ecobazei după proiectul declarat câştigător şi alcătuirea unui ghid al activităţilor ce pot fi desfăşurate în acest spaţiu. În acest moment are loc desfăşurarea celei de-a doua etape a proiectului, în care câte două echipe din Colegiul Tehnic ”Edmond Nicolau”,
Liceul de Artă ”Hariclea Darclee” şi Grupul Şcolar de Prelucrare a Lemnului ”Constantin Brâncuşi” concurează pentru realizarea machetei până la 24 octombrie 2011.

Așa cum precizează Mariana Bâtcă – președinte APD Club Brăila – ”activităţile începute la 1 iulie 2011 vor lua sfârşit la data de 1 iulie 2012 conform contractului de finanţare semnat cu ANPCDEFP. Cu toate acestea, proiectul nu se doreşte unul constrâns de această delimitare în timp, reuşita lui însemnând continuitatea ideii  de ecobază şi păstrarea construcţiei realizate”.

Zona în care va fi amplasată ecobaza necesită o ecologizare înaintea începerii lucrarilor. În acest scop, între 24 septembrie şi 24 octombrie acolo se vor efectua activități cu voluntari și cu sprijinul instituţiilor abilitate.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s