Activități sportive organizate de DJST Brăila între 7 și 9 octombrie 2011


Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Brăila, împreună cu parteneri, a organizat în perioada 7 – 9 octombrie 2011 acțiuni sportive în care au fost implicați în special elevi, scopul fiind acela de a-i determina pe tineri să facă mișcare în beneficiul sănătății lor.

Cupa Brăilița, ediția a V-a, s-a desfășurat pe terenurile de sport și în sălile Școlilor cu clasele I – VIII „Al. S. Pușkin” și „I.L. Caragiale”. La competiție au participat 5 echipe, respectiv de la Școlile „I. L. Caragiale, „M. Kogălniceanu”, „G. Coșbuc”, „Al. S. Pușkin”, „Sf. Andrei” și de la Grupul Școlar „Constantin Brâncoveanu”.

Palmares în Cupa Brăilița

Trofeul ”Cupa Brăilița 2011” la fotbal a revenit echipei Școlii „A.S.Puşkin” – 22 puncte, locul II a fost obținut de echipa Școlii „I.L.Caragiale ” – 17 puncte, iar locul III a fost ocupat de echipa Școlii „Sf. Andrei ” – 14 puncte. Premiile au fost oferite de DJST Brăila, organizator al cupei împreună cu ASS ”Diana” de la Școala „I.L. Caragiale”.

Alergări viteză – băieți

Locul I – Cojocaru Lucian, locul II – Cocoş Daniel, locul III – Radu Cosmin, toți de la Şcoala cu clasele I-VIII „Sf. Andrei”

Alergări viteză – fete

Locul I – Ionescu Aurelia de la Şcoala „I.L.Caragiale, locul II – Grosu Alexandra de la Şcoala „George Coşbuc”. Locul III – Boboc Cristina  de la Şcoala cu clasele I-VIII „Sf. Andrei”

Aruncarea mingiei de oină – fete

Locul I – Ciolan Mariana de la Şcoala „Sf. Andrei”, locul II – Pandrea Violeta de la Şcoala „George Coşbuc”, locul III – Radu Florentina de
la Şcoala „I. L. Caragiale”

Şah – băieți, ciclul primar

Locul I – Ivanov  Gabriel de la Şcoala „A. S. Puşkin”, locul II – Zecovici de la „I. L. Caragiale”, locul III – Vasile Daniel de la „A. S. Puşkin”

Şah – fete, ciclul primar

Locul II – Efek Denisa de la „Mihail Kogălniceanu”, locul III – Chiprian Lidia de la „A. S. Puşkin” (locul I nu s-a acordat)

Şah – băieți, gimnaziu

Locul I – Niftode Alexandru, locul II – Ivanov Iulian, locul III – Ichim Damian, toți de la Școala „A. S. Puşkin”

Şah – fete, gimnaziu

Locul I – Abronov Anna de la Școala „I. L. Caragiale”, locul II – Sisoi Ana de la „A. S. Puşkin”, locul III – Diveică Andreea de la „I. L.
Caragiale”

Fotbal, echipe de băieți

Locul I – Şcoala „I. L. Caragiale”, locul II – Şcoala „A. S. Puşkin”, locul III – Şcoala „Sf. Andrei”, locul IV –  Şcoala „George Coşbuc”, locul V – Şcoala „Mihail Kogălniceanu”

Tenis de masă, băieți

Locul I – Ioan Paul Alexandru de la Școala „I. L. Caragiale”, locul II – Isac Cosmin de la „A. S. Puşkin”, locul III – Jerlăianu Alexandru de la „A. S. Puşkin”

Alte competiții

  Sâmbătă – 8 octombrie – la Școala „Al. S. Pușkin” s-a desfășurat și Campionatul Județean de Șah Rapid – Open la categoriile de vârstă 8, 10, 12, 14, 16, 18 ani, seniori și veterani. Organizatori: DJST Brăila și Asociația Județeană de Șah Brăila.  A fost o participare semnificativă, peste 60 de sportivi (băieți și fete) de la 5 structuri sportive din Brăila.

Iubitorii baschetului au avut posibilitatea să urmărească întrecerile amicale din cadrul Cupei „Best” – tot sâmbătă, la sala de sport a Colegiului Național „Nicolae Bălcescu”. Au participat sportivi de 10 – 12 ani de la grupele de profil ale cluburilor CS Cuza Sport Brăila și CS Phoenix Galați.  Organizatori: CS Cuza Sport Brăila și DJST Brăila. Premiile au fost asigurate de DJST Braila.

Elevii din mediul rural au venit și ei în municipiul Brăila sâmbătă pentru a disputa cea de-a VII-a ediție a Cupei Satelor la fotbal. Au participat 6 echipe de fotbal, grupe de la clase de gimnaziu din localitățile Chiscani, Tichilești, Plopu, Brăila și Măcin, jud. Tulcea. Meciurile s-s-au desfășurat pe terenul sintetic al DJST Brăila din Parcul Monument. Organizatori: ASS Polisport Chiscani și DJST Braila. Premiile au fost asigurate de DJST Brăila.

Și tot sâmbătă a avut loc ediția a IV-a a Cupei „Brăila Dance”, la sala de sport a CSM Brăila (Carantinei).  Au participat peste 300 de perechi de dansatori sportivi din 12 județe: Argeș, Brăila, Brașov, București, Buzău, Constanța, Galați, Iași, Neamț, Prahova, Suceava, Vrancea.  Concursul s-a desfășurat pe 5 categorii de vârstă (la fiecare categorie mai multe nivele de performanță) cu dansatori sportivi între 4 și 35 de ani. Organizatori: Asociația Clubul de Dans Sportiv „Style Dance” și DJST Brăila. Și tot DJST Brăila a susținut premierea în cadrul competiției, ne informează Mircea Cărbunaru – consilier superior la departamentul Sport de la DJST Brăila (N.aut. Îi mulțumesc și pentru foto).

Pe site-ul instituției www.dtsj.braila.net  aveți și alte amănunte despre calendarul competițiilor de la Brăila derulate sub egida DJST Brăila.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.