Conferință națională ”Medicina de familie – prima linie în familie în asistența medicală”, la Brăila


*Conferențiază specialiști din Brăila, dar și reprezentanți ai centrelor universitare de profil din Botoșani, București, Constanța, Galați, Iași, Pitești * Una din secțiuni este dedicată Anei Aslan

Municipiul Brăila este din nou gazda unei manifestări de amploare organizată de Societatea Medicilor de Medicină Generală/ Medicina Familiei cu scopul de a permite și ”facilita medicilor de familie, chiar și în aceste vremuri de criză, accesul la informare și adaptarea, creșterea performanțelor profesionale”  – așa cum este precizat în caietul-program al Conferinței naționale ”Medicina de familie – prima linie în familie în asistența medicală”.

Aflată la ediția a VII-a, conferința se derulează în perioada 13 – 15 octombrie 2011, la Teatrul ”Maria Filotti” (TMF), și are ca mentori șase medici și doi economiști brăileni care alcătuiesc comitetul de organizare: dr. Viorica Naumov – președintele Societății Medicilor de Familie Brăila, dr. Ileana Brânză, dr. Marcela Vasilescu, dr. Daniela Măciucă, dr. Zoica Brăileanu, dr. Christina Goanță, ec. Laura Vasile, ec. Liliana Răducan.

Conferențiază specialiști din Brăila, dar și reprezentanți ai centrelor universitare de profil din Botoșani, București, Constanța, Galați, Iași, Pitești.

Din amplul program spicuiesc: ”Obezitatea copilului și adolescentului – aspecte actuale ale riscului” – temă dezvoltată de prof. dr. A. G. Dumitriu de la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Gr. T. Popa” Iași, ”Sincopa” – comunicare a prof. dr. Daniela Bartoș (fostul ministru al sănătății, fost deputat de Brăila) de la Universitatea ”Carol Davila” din București, ”Comunicarea în medicina longevității” – temă propusă și prezentată de dr. Ileana Brânză – medic primar de medicină de familie la Brăila, deopotrivă instructor formator, ”Beneficiile complexului de vitamine și acizi grași Omega 3 în dezvoltarea optimă a copilului (simpozion KRKA, unul din sponsorii care au pregătit, în sala de conferințe a TMF o expoziție de prezentare a produselor proprii)” – subiect dezvoltat de dr. Carmen Șchiopu, medic primar neuropsihiatru de la Galați.

De menționat este și prezența în programul conferinței a unei secțiuni specializate pe un domeniu interesant – geriatria, secțiune dedicată Anei Aslan (născută la Brăila la 1 ianuarie 1897, trecută la cele veșnice la 20 mai 1988, în capitală. Din 1974, membru al Academiei Române). Este a treia oară când o asemenea secțiune este inclusă în conferința brăileană, temele prezentate fiind cu atât mai valoroase cu cât atenția medicului pentru pacienții de vârsta a treia se cuvine a fi mai intensă, bolile caracteristice având spectru larg de simptomatologie.

Voi reveni cu amănunte.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.