La Școala ”Anton Pann”, program cu CJRAE și CPECA în sprijinul familiei, elevilor


* Programul intitulat ”EU ŞI COPILUL MEU”, susținut de psiholog Alberto Aichel, face parte din Proiectul ”Formare familială în abilităţi educative privind prevenirea consumului de tutun, alcool şi droguri” și este finanţat prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European

Școala cu clasele I – VIII ”Anton Pann” din municipiul Brăila, situată în cartier Lacul Dulce, este o unitate (au și o curte frumoasă, unde se autogospodăresc – florile demonstrează acest aspect) unde învață mulți copii din familii nevoiașe, destui sunt țigani și unii din afara școlii cred că ei nu fac față cu brio cerințelor educaționale. Ei bine, se înșeală amarnic, și echipa școlii condusă de prof. Cici Mihaela Bolovan demonstrează zi de zi acest lucru, dezvoltând în plus față de programul și orarul școlar o multitudine de activități menite să-i atragă pe copii la școală, să-i motiveze spre dorința de cunoaștere, spre necesitatea de studiu. Uneori, această implicare se dezvoltă în arii și mai largi, astfel că vin alături de echipa școlii parteneri cu sufletul deschis și dornici să ajute cu adevărat. Așa s-a întâmplat recent, când psihologul școlar Alberto Aichel de la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Brăila – care se întâlnește săptămânal cu elevii Școlii ”A. Pann” – a venit împreună cu psihologul Olga Condrat de la Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Brăila pentru a lansa un program deosebit, interesant, în care au fost implicați mai cu seamă părinți.

Miercuri, 19 octombrie 2011, a avut loc inaugurarea Programului ,,EU ȘI COPILUL MEU” dedicat unui numar de 12 familii ale elevilor. La deschidere au participat prof. Mihaela Cici Bolovan, Olga Condrat și Alberto Aichelo (foto stânga) care au prezentat celor implicați direct, părinților, scopul și beneficiile întâlnirilor. Fiecare beneficiar a primit și câte un caiet al programului, în fapt o adevărată carte de prezentare a tuturor activităților (publicație realizată de Agenția Națională Antidrog în cadrul proiectului național).

Vor fi nouă astfel de reuniuni ale participanților, susținute cu ajutorul psihologului Alberto Aichel, tot atâtea lecții de cunoaștere și
recunoaștere a problemelor care pot apărea în educația copiilor, cu discuții libere despre comunicarea părinte – copil, despre dependențe și recunoașterea lor, despre reguli și pedepse, despre autocunoaștere. Părinții care au răspuns (foto dreapta) invitației de a se alătura programului vor fi, cu siguranță, câștigătorii nu doar a unei experiențe noi, ci vor avea șansa să se implice mult mai bine și mai cu efect în viața școlară a copiilor lor. Ei vor putea să susțină afirmația de mai sus, cum că la Școala ”Anton Pann” sunt copii care se străduiesc să fie buni și foarte buni, sunt elevi și cadre didactice pentru care nu există diferențe între români, țigani (romi) și alte etnii, și cărora le pasă de propriul viitor.

Detalii aici EUsiCOPILULmeu despre programul care este parte a Proiectului ,,Formare familială în abilităţi educative privind prevenirea consumului de tutun, alcool şi droguri”, dezvoltat la nivel național de Agenția Națională Antidorg din care face parte și CPECA Brăila. Proiectul este finanțat prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European.

Este, cred și sper, încă un exemplu de bune practici – cum le place europenilor din proiectele finanțate UE să spună – pe care să îl urmeze
și alte școli epntru că dependența nu e doar de droguri sau de alcool, tutun, ci și de calculator, nepăsare și lipsă de bun simț, timp pierdut…

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.