CLM în ședință ordinară, pe 28 octombrie 2011


Vineri – 28 octombrie 2011 – este programată și ședința ordinară aferentă lunii în curs a Consiliului Local Municipal (CLM) Brăila. Aceasta se va desfășura la sala de ședințe a Companiei de Utilități ”Dunărea”, începând cu ora 10.00.

Lista cu subiectele propuse pentru ordinea de zi aici CLM 28 oct 2011, Ordine de zi, ora 10 . După cum veți observa, sunt destule proiecte privind acordarea unor terenuri în baza Legii nr. 15  pentru tinerii care doresc să-și ridice o locuință, proiecte privind solicitarea unor planuri de urbanism în detaliu (PUD) în vederea ridicării unor construcții noi.

N. aut. Cu această ocazie, sper(ăm) să se discute ceva mai mult despre subiectul Construire pe teritoriului municipiului, unul din punctele de pe ordinea de zi având legătură directă cu Planul de Urbanism General (PUG) – document absolut necesar, în baza căruia au sau nu voie unele clădiri să fie ridicate/ renovate în zona urbană. De altfel, acesta este și unul din motivele pentru care arhitecții șefi de la primărie și Consiliul Județean au derulat săptămânile trecute evenimentele – cu participare la nivel național și internațional – dedicate arhitecturii și organizate împreună cu parteneri, unul dintre ei fiind Direcția Județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Național Brăila (instituția prin care acționează Ministerul Culturii în teritoriu). Subliniez acestea deoarece încă nu există o ordine și o disciplină cu adevărat serioase în urbe, construcțiile noi nu prea respectă legea (evident că firmele în domeniu sunt direct răspunzătoare, la fel și beneficiarii), cei care trebuie să facă ordine, să cerceteze și să aplice sancțiuni nu prea se grăbesc să facă aceste lucruri, și chiar lucrările de amenajare a fațadelor de blocuri – în sensul de a fi protejate cu noi straturi termoizolante – sunt efectuate fără autorizații , fără să se respecte forma, culoarea și celelalte elemente din proiectul inițial al fațadelor (cum spune legea!)…

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.