Țigările pentru… elevi, confiscate de jandarmi


Nu e o glumă în titlu… doar știm foarte bine că destui tineri de vârstă școlară fumează. Ei bine, zilele acestea jandarmii brăileni au încercat să lupte cu fenomenul stârpindu-l măcar într-o direcție, acolo unde tentația se numește… vânzătorul ”ambulant”. Poate că și școala ar trebui să lupte, pe căile cunoscute, pentru a le reaminti elevilor cât de nociv este tutunul (în fond, un drog!) la vârsta la care corpul este în creștere, organele interne încă în formare…

Deci, voiam să vă spun că – așa cum ne informează și rerpezentanții  Compartimentului Informare, Relaţii Publice de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila – miercuri, 26 octombrie 2011, efective din cadrul IJJ Brăila au executat o acţiune preventivă în zona instituţiilor de învăţământ și, pe timpul acestei misiuni jandarmii au legitimat şi destructurat un grup format din zece persoane aflat în apropierea unui liceu din cartierul Vidin (altfel spus, știm că se referă la Grupul Școlar ”Brâncoveanu”). Asupra a doi bărbaţi din grupul respectiv, jandarmii au găsit 160 pachete cu ţigări cu marcaje fiscale aplicate de Republica Moldova. O a treia persoană a aruncat din buzunar patru plicuri ce conţineau plante mărunţite în stare uscată.

Evident că cei vinovați de încălcarea legii vor fi deferiți justiției, iar dacă în plic se va dovedi că erau substanțe ca la ”magazinele de vise” (despre care autoritățile brăielne afirmă că nu ar mai funcționa pe teritoriul municipiului… hm… poate legal nu, dar să mai caute bine dumnealor prin discoteci și prin așa-zisele drogherii) pedeapsa pentru traficant urmează să nu fie mică.

Dar, repet, acțiunile jandarmilor trebuie să fie coroborate și cu alte măsuri, cum sunt și cele despre care vă voi povesti că încearcă să le dezvolte Centrul Antidrog Brăila.

Un comentariu

  1. Interesting information to my mind. Thank u for enlightning that information.

    Jerry Torson
    radio jammer


Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.