Colegiul Economic ”Ghica” din Brăila, în Săptămâna legumelor şi fructelor donate


În săptămâna 30 octombrie – 4 noiembrie 2011 s-a organizat în unitățile brăilene campania de sprijinire a copiilor aflaţi în dificultate, denumită ,,Săptămâna legumelor şi fructelor donate” și inclusă în campania din cadrul Strategiei Nationale de Acţiune Comunitară (SNAC).  În campanie s-au implicat voluntari şi coordonatori cadre didactice în fiecare liceu. Scopul acţiunii este acela de a sensibiliza elevii şi profesorii cu privire la situaţia dificilă în care se află copiii afectaţi de lipsa de alimente.

La Colegiul Economic ,,Ion Ghica”din municipiul Brăila s-au organizat pentru a treia oară acțiuni în acest proiect caritabil, așa cum ne explică prof. Neti Creițeanu, voluntarii SNAC mobilizându-se foarte repede şi eficient: au popularizat activitatea în zilele de luni marţi şi miercuri, iar joi – 4 noiembrie, s-au adunat la nivelul unităţii şcolare cantităţi însemnate de legume: morcovi, ardei, gogoșari, varză, ceapă, cartofi, ţelină şi fructe.

Cea mai mare parte a legumelor și fructelor a fost direcţionată spre Cantina Socială patronată de Biserica ”Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil” unde iau masa un număr însemnat de copii aflaţi în dificultate, iar o altă cantitate de fructe a fost oferită, în punguţe, copiilor de la Grădiniţa de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din municipiul Brăila.

Prin acest demers, voluntarii Colegiului Economic Ion Ghica intenţionează să dezvolte şi să întărească abilităţile tinerilor de a trăi împreună cu ceilalţi într-o societate solidară în care contează valenţele umanitare, implicarea şi angajamentul” afirmă Neti Creițeanu – cadrul didactic implicat activ în acțiunile cu voluntarii SNAC liceeni.

 

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.