PD-L Brăila vrea front comun cu UNPR


* Criticile democrat-liberalilor la adresa autorităților locale, care aparțin opoziției – dar fiind Puterea în plan local, au vizat situația drumurilor județene în prag de iarnă, dar și a lucrărilor stradale din municipiu

 

Recenta conferință de presă de la sediul brăilean al Partidului Democrat Liberal (PD-L), vineri – 4 noiembrie 2011, susținută de  deputatul Viorel Balcan și Constantin Dumitriu – președintele Organizației Județene a PD-L Brăila – a adus în fața presei cel puțin două aspecte pe care autoritățile locale trebuie să le aibă în vedere (indiferent de unde vin criticile). Unul dintre acestea se referă la calitatea drumurilor județene în prag de iarnă și Viorel Balcan, și în calitate de voce autorizată dat fiind că vreme îndelungată a condus SC Drumuri și Poduri Brăila, a ținut să pună la punct pe președintele Consiliului Județean (CJ) Brăila – Gheorghe Bunea Stancu, deopotrivă președintele (PSD) Partidului Social Democrat (fost coleg de partid cu Balcan cam până la momentul unde a obținut sufragiile majorității colegilor și a devenit lider în locul lui Balcan). Este vorba despre părerile președintelui CJ referitoare la anume zone de drum. Am văzut în presă, a spus Balcan, că Bunea Stancu vrea să obțină fonduri de la centru pentru reabilitarea unei porțiuni din DJ 211, pe traseul Viziru – Bordei Verde, dar nu înțeleg de ce această idee câtă vreme alte drumuri din județ au fost reabilitate fără să se aștepte intervenția de la centru. ”O fi având vreun interes președintele CJ, altfel nu se explică, mai ales că autoritățile locale trebuie să țină seama de toți cetățenii, nu doar de unii”, a subliniat Viorel Balcan.

Un alt subiect dus în discuție de deputat a fost prezența, deloc confortabilă după a ținut să sublinieze, a politișlor de circulație în zonele aflate în lucru pe Calea Călărașilor ”prezență care mai mult încurcă decât ajută circulația rutieră”. Balcan a afirmat că nici ”primarul nu gestionează bine problemele în zonele lucrărilor stradale” pentru că ar fi trebuit deviată circulația, mai ales de pe Calea Călăraților – n.aut. Idee subliniată și de foarte mulți participanți la trafic – și mai e și foarte mult praf: ”Noi, înainte, spălam foarte mult, altfel primeam niște amenzi!…”.

Semnale că USL s-ar dezmembra la Brăila

Constantin Dumitriu – fost europarlamentar, fost lider al PD-L Galați unde a deținut la un moment dat funcția de viceprimar (absolvent al liceului brăilean ”Bălcescu”) – a avut de făcut câteva comentarii referitoare la realizarea unui front comun al opoziției (la Brăila aceasta cuprinde și oamenii.. puterii), se așteaptă în acest sens semnarea unui protocol cu Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR) care la Brăila îl are lider pe fostul lider liberal Constantin Sever Cibu. ”Dorim să facem front comun toată opoziția locală. Și cred că în curând raportul de forțe se va schimba, am semnale că unii vor părăsi barca și vor trece la noi spre zona puterii”, a afirmat Constantin Dumitriu neoferind amănunte, dar lăsând să se înțeleagă că dezertările din opoziție (adică PNL, PSD și celelate partide din arcul puterii) vor fi nu numai la București, la centru, ci și la Brăila. Mai mult, Dumitriu a ținut să sublinieze că nici Uniunea Social Liberală (USL) la Brăila – alianța dintre PSD și liberali – nu are prea multe zile: ”USL la Brăila dă semne că se va dezmembra”.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.