La Liceul de Artă ”Hariclea Darclee” Brăila, Ziua Școlii de Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil


Colegii de bănci și de cancelarie, părinți, colaboratori, prieteni și admiratori ai „fabricii noastre de talente” – cum bine sublinia în invitație profesorul artist plastic Cornelia Conon – director adjunct al Liceului de Artă ”Hariclea Darclee”, au fost prezenți la ampla serbare din dimineața zilei de marți, 8 noiembrie 2011, când a avut loc sărbătorirea Zilei Şcolii. Evenimentul adună astfel, în ziua Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și la sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Bălcescu” (N.aut. Prin forța împrejurărilor, sală comună, deoarece în curtea Liceului de Artă nu mai este loc de altă construcție… abia s-a putut amenaja un teren de handbal) câțiva dintre cei mai talentați – nu toți, ci doar aceia care aveau deja pregătit un program – și dedicați elevi.

Coordonatorii programului au fost profesor coregraf Leti Brânzia, Cornelia Conon și prof. Iuliana Blănaru – coordonator educativ la nivelul liceului. Profesorul de sport Ștefan Datcu a coordonat, direct din mijlocul participanților, toate momentele sportiv-distractive, cele unde liceenii s-au întrecut în concursuri de alergat în saci, de alergat cu lingura cu nucă, alergat cu mingea la picioare.

La pupitrul muzical a fost profesorul compozitor Laurențiu Constantin, iar în sală i-am salutat și pe directorul Niculae Enea, directorul adjunct Ionel Filip – vioară, profesorii Mircea Bogatu – de pian, Ioan Popescu – de vioară, Lucian Constantin – de arte plastice, Marieana Chirman – de flaut, prof. dr. Cătălin Canciu – de geografie, deopotrivă inspector școlar, artist plastic Elisabeta Volcu, învățătoarea Mihaela Dincă, ca să-i numesc pe câțiva dintre cei despre care scriu adesea când vine vorba de competiții cu palmares brăilean deosebit, evident cu elevii domniillor lor pe podiumul de premiere.

Deci, programul derulat pe parcursul orar 9.30 – 11.30 s-a deschis cu Imnul liceului compus de Laurențiu Constantin pe versurile unui alt profesor al liceului, Gabriela Dascălu – de limba română. Din spectacol au făcut parte nu doar activități sportive pline de haz, cum spuneam mai devreme, ci și mai multe momente cu majorete, coordonator Leti Brânzia, oferite de elevi de la cliclul primar, dar și de la ciclul gimnazial.

A fost și o paradă a steagurilor, fiecare clasă din cele 40 ale liceului și-a alcătuit unul sau mai multe, care a fost și un concurs cu premii constând în dulciuri și diplome. Cele mai frumoase au fost așejate într-o expoziție pe holul de la intrarea în liceu.

    Au fost audiați tineri talentați de la clase de muzică între ei și Alberto Drăghici – canto, acum student, dar și elevi de la alte profiluri, cu toții aplaudați cu căldură de asistență, mai cu seamă de cei mai mici dintre colegi care au fost și foarte atenți, alegând să stea pur și simplu așejați direct pe linoleumul sălii (N.aut. Material care, între noi fie spus, nu prea mai are aspectul de lucru bun, cu toate că nu sunt așa de mulți ani de când sala s-a dat în folosință…nu știu cum se face că încă se mai preferă materiale
necalitative, la constructori mă refer!).

Cei care au fost doar admiratori, cumva din afară – părinți, prieteni – au avut încă o dată ocazia să realizeze faptul că liceenii de la ”Darclee” și dascălii lor pot să concure, de la egal la egal, cu oricare dintre artiștii consacrați ai scenelor și că ar merita să fie parte componentă, ba chiar soliștii de prim rang, în spectacole periodice organizate – undeva pe o scenă mai mult sau mai puțin clasică, de cineva interesat realmente de valorile locale (și nu doar de propria imagine)… – spectacole măcar în urbea brăileană,  dacă nu și în alte orașe unde există public consumator de artă la înalte cote de calitate.

Și să mai amintim de un episod la fel de atractiv din activitatea Liceului ”Darclee” pe care l-am consemnat aici https://brailachirei.wordpress.com/2011/05/24/o-%e2%80%9dlectie%e2%80%9d-cu-adevarat-memorabila-cu-viitorii-absolventi-ai-liceului-%e2%80%9ddarclee%e2%80%9d/  mărind lista cu felicitări adresate unor tineri talentați, harnici și deopotrivă unor dascăli inimoși! 

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.