Participare brăileană la Festivalul Naţional de Teatru ”Toma Caragiu”


În perioada 9 – 13 noiembrie 2011 a avut loc prima ediţie a Festivalului Naţional de Teatru ”Toma Caragiu”, manifestare organizată de  Teatrul ”Toma Caragiu” din Ploieşti și având ca temă promovarea excelenţei şi a longevității marilor spectacole. Aici a fost prezent și spectacolul ”Sufletul. Puncte de veghere” realizat la Teatrul ”Maria Filotti” (TMF) Brăila de regizorul Radu Afrim. Selecționerul unic al manifestării a fost Marina Constantinescu – criticul pe care o urmărim la tvr 1 într-o emisiune longevivă și plină de farmec, am numit emisiunea ”Nocturne”, un farmec ce provine din modul cum a ales și modereze evenimentul criticul, din multitudinea de informații culturale, dar și din selecția riguroasă a invitaților.  Așa că alegerea spectacolului, de altfel o valoare din start prin însuși numele regizorului Radu Afrim (amănunte despre activitatea sa aveți pe site-ul său, cu nume omonim, link direct din ”Brăila Chirei” la rubrica de link-uri Thalia), spectacol despre care cei care l-am vizionat știu că este unul reușit, este cu atât mai mult o confirmare pentru că Marina Constantinescu l-a ales din multe altele, din întreaga țară. Puteți observa și singuri http://www.teatruploiesti.ro/nou/index.php?page=jazz în ce companie a fost spectacolul brăilean și echipa lui.

Deci, spuneam că TMF a fost invitat să  prezinte duminică, 13 noiembrie  2011,  spectacolul ”Sufletul. Puncte de veghere” după „Eine Heikle Sache, die Seele” în festival. De altfel, și ploieștenii au fost prezenți în edițiile festivalului brăilean ”Zile și nopți de teatru european la Brăila” iar directorul Lucian Sabados a oferit și momente deosebite pasionaților de jazz, cunoscuții știindu-l un împătimit al genului și un fin pianist.Foto din spectacol (arhiva TMF), cu Alin Florea, Emilian Oprea și Dan Moldoveanu pe scenă

”Sufletul. Puncte de veghere” – un spectacol cu palmares bogat

Duă cum ne reamintesc cei de la TMF, dramaticul a  înregistrat  în vara lui 2011  un real  succes cu spectacolul „Sufletul. Puncte de veghere”, actrița Liliana Ghiţă fiind recompensată cu ”Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal” la prestigiosul Festival Internaţional de Teatru „Atelier” de la Baia Mare. Spectacolul a mai fost acolo nominalizat și la categoriile ”Cel mai bun spectacol”, ”Regie” şi ”Coregrafie”. La același eveniment, Asociația Culturală „Ion Săsăran” din Baia Mare a oferit ”Premiul pentru cel mai bun tânăr  actor” lui Claudiu Urse, de asemenea din distribuția spectacolului amintit.

„Sufletul. Puncte de vedere” a mai participat la Festivalul Euroart Iaşi, pe 18 mai 2010, la BITEI, Chişinău, Republica Moldova, 25 mai 2010, Festivalul de teatru de la Piatra Neamţ, editia a XXV-a, 30 octombrie 2010, Festivalul „Zile şi nopţi de teatru la Brăila”, 28 noiembrie 2010. Pe 14 mai 2011 a participat la Festivalul Internaţional de Teatru de la Shumen, Bulgaria, unde a primit ”Premiul pentru cel mai bun spectacol străin”.

Despre spectacol găsiți câteva repere și pe
https://brailachirei.wordpress.com/2009/09/22/spectacolul-%e2%80%9esufletul-puncte-de-vedere%e2%80%9d-%e2%80%93-o-vizionare-fericita-pentru-radu-afrim/

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.