Lupta cu pirateria. Brăilean amendat de jandarmi


Pirateria electronică rămâne una din activitățile ilicite pentru care greu se găsește o cale de succes. Totuși, micile victorii ale autorităților par să sublinieze necesitatea unei bătălii mai ample, cu mentalitatea, ceea ce este cel mai greu din păcate. La noi,  pare că e mai comod să cumperi la negru decât să mergi la firma care deține licența – deh, criza asta economică prelungește nebunia!

Astfel, duminică – 20 noiembrie 2011 – în jurul orei 10.00, o patrulă de jandarmeri de la IJJ Brăila a depistat, în Tîrgul de animale şi cereale al municipiului Brăila, o persoană care comercializa ilegal suporturi optice inscripţionate pentru calculator.

Cel în cauză a fost identificat în persoana kui F. Valeriu, 44 ani, din Brăila, asupra lui fiind descoperite 167 suporturi optice inscripţionate cu fonograme, videograme şi programe de calculator, fără a avea marcaje holografice.

”Persoanei depistate jandarmii i-au întocmit actele de constatare, sub aspectul săvârşirii faptelor prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 8 din 14 martie 1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, suporturile optice fiind ridicate în vederea continuării verificărilor”, se precizează în comunicatul de la. Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul al IJJ Brăila.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.