Amendă pentru scriitorii… de uși


Ne-am obișnuit cu peisajul urban, adesea gri dar și agresat de nenumărate gesturi umane nelalocul lor – inclusiv cu graffiti, cu veșnicele gunoaie aruncate pe stradă unde vrei și unde nu vrei (nu în coșul de gunoi sau pubelă), ne-am obișnuit într-atât încât nu mai băgăm de seamă nici alte gesturi producătoare de stricăciuni, aparent minore.

Așa că, uneori acțiunile reprezentanților autorității care fac ordine sunt extrem de binefăcătoare, chiar dacă par gesturi mici și insignifiante în marea de nereguli cotidiene. Nu zic că desenele tip graffiti, ale unor talentați, nu merită să existe, dar în situații ca cea din imagine voi ce credeți,  chiar mai putem accepta asta? Mereu?

Așa s-a petrecut și joi, 24 noiembrie 2011, pe la ora prânzului, când o patrulă de jandarmerie a depistat în curtea unei şcoli generale, cu adresă pe strada Progresului, un tânăr care scria diferite cuvinte cu un marker pe uşa de acces a elevilor – și arăta cam așa cum v-am prezentat deja o imagine (urbană, deh!).

”Cel în cauză, M. Nicu, de 15 ani, nu şi-a putut justifica prezenţa în curtea acelei şcoli, el fiind elev al unui liceu din Brăila. Întrucât este la prima abatere de acest fel, tânărului i s-a aplicat o amendă de 50 de lei, conform Legii 61/ 1991 republicată, pentru sancţionarea faptelor de încalcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”, se afirmă în comunicatul remis de Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila.

Așa că, elevi și alți… scriitori de uși și pereți, încercați-vă puterile doar în zone unde știți sigur că aveți voie, unde e posibil să aveți chiar succes!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.