Concert vocal-instrumental de excepție, cu Liceul ”Darclee” și Fundația ”Remember Enescu”


* Interpreții de la Liceul “Hariclea Darclee” Brăila, Colegiul “Enescu” din București,  Liceul “George Georgescu” din Tulcea și studenți de la Universitatea din București au făcut să răsune de aplauze Sala Mare a Teatrului ”Maria Filotti” * Organizatorii au semnat un parteneriat de lungă durată

Sub egida Festivalului Național “Remember Enescu”, duminică – 27 noiembrie 2011 – la Sala Mare a Teatrului “Maria Filotti” din municipiul Brăila a avut loc în organizarea Fundației Culturale “Remember Enescu” și a Liceului de Artă “Hariclea Darclee” Brăila un excepțional concert vocal-instrumental pe care de altfel l-am anunțat la momentul potrivit https://brailachirei.wordpress.com/2011/11/26/concert-cu-liceul-darclee-si-fundatia-remember-enescu-la-braila/ . Evenimentul este primul care marchează parteneriatul dintre liceul brăilean și fundație, parteneriat semnat  în aceeași zi.

De la ora 11.00, au evaluat mai bine de trei ore pe scena brăileană tineri mai mult decât valoroși, excepționali, demonstrând că acolo unde este talent dublat de multă muncă nici nu se mai pune problema să nu apară rezultate. Mai rămâne ca și adulții să-i sprijine pe măsură, și așa cum a subliniat Mihaela Tomescu (foto stânga) – prezentatorul manifestării, să le fie oferite toate modalitățile prin care ei să ajungă la rezultate, la public, pe scene mari, acolo unde talentul lor va străluci în adevărata lumină. De altfel, Fundația ”Remember Enescu” se ocupă de 12 ani de astfel de lucruri, ajutând tineri și urmărindu-le evoluția.

Interpreții au fost de la Liceul de Artă “Hariclea Darclee” Brăila, Colegiul Național de Muzică “George Enescu” din București,  Liceul de Artă “George Georgescu” din Tulcea și studenți de la Universitatea Națională din București. Alte motive pentru care au fost reuniți tinerii în această formulă a fost și de a se cunoaște între ei, de a se împrieteni, de a face comparații și de a avea încă o dată ocazia să performeze în fața publicului – această provocare fiind mereu dătătoare de emoții creatoare.

A acompaniat la pian profesoara brăileancă Valentina Popovciuc, de la Liceul ”Darclee”.

Profesorii îndrumători ai tinerilor artiști oaspeți: Aida Chiciudeanu, Roxana Sava, Lelia Rădulescu, Mihaela Ciuplea, Mihaela Tomescu, Elisa Bărzescu, Gabriela Enasescu, Carmen Runceanu, Cătălin Ștefănescu, Lăcrimioara Chiriță.

Profesorii îndrumători de la Liceul de Artă “Hariclea Darclee” s-au aflat în sală și au împărtășit cu membrii familiilor, cu prietenii și colegii tinerilor emoțiile recitalurilor:: Aurora Popescu, Adriana Burcă, Cerasela Găgeanu, Petrea Gogu, Gheorghe Vasile, Mircea Petrescu, Eduard Petrescu, Marius Șerban.

De buna organizare și coordonare a evenimentului s-au preocupat prof. Mihaela Tomescu din partea Fundației Culturale “Remember Enescu”, iar din partea brăilenilor prof. Ionel FILIP – director adjunct al Liceului “Darclee” și prof. Cornelia CONON – director adjunct al Liceului de Arta “Hariclea Darclee” Brăila.

Primul care a urcat pe scenă a fost CRISTIAN SIMION (foto stânga), clasa a II-a, la vioară. A prezentat de L.Boccherini – ”Menuet”, de C. Dimitrescu – ”Dans țărănesc”.

LUCIAN ROȘU (Liceul ”Darclee”), clasa a III-a, a interpretat la pian D. Scarlatti – ”Sonata”.

VICTOR PRISTER (Liceul ”Darclee”), clasa a III-a, la pian:  Cl. Debussy – ”Micul negru”.

MĂDĂLIN TURCITU , clasa a IV-a, la pian: J. S. Bach – ”Mic preludiu” și E. Grieg –” Vals”.

ANDREEA CARMEN DUMITRESCU, clasa a VIII-a, la pian: Fr. Chopin – ”Nocturna op.48, nr.1, do minor”.

MĂDĂLIN NEDELCU,  clasa a VIII-a, la chitară: Joao Pernambuco – “Sons de Carillos”.

MONICA DANIELA LUCA, clasa a VIII-a, la pian:  Fr. Chopin – ”Studiu op. 25, nr. 12”, Fr. Liszt – ”Gnomenreigen”.

RADU PRIDASA – clasa a IX-a, la pian: G. Enescu – Suita op.10 “Pavana”, J. Brahms – Două intermezzi op.118.

Duo (foto stânga) ALEXANDRA BOBEICO, a IX-a, vioară și MONICA DOROFTE (Liceul ”Darclee”), a IX-a, pian: Fr. Schubert – Sonatina a III-a op.137, sol mino, p.I.

ALEXANDRA BOBEICO – a IX-a, vioară: J. S. Bach – Sonata nr.1, sol minor, Adagio și Fuga, E. Elgar – ”La Capricieuse”.

SONIA ROȘU (Liceul ”Darclee”), a IX-a, la pian: G. Enescu – Preludiu, fa # minor (foto dreapta jos).

MARIA GRECU – a IX-a, pian: J. S. Bach – Suita franceză, Allemanda, Sarabanda, Giga.

VLAD BLEJAN – a IX-a, la pian: Fr. Chopin – Poloneza op. 26, nr. 2, Mi bemol major.

Formulă de trio (foto stânga) MARIA JURCA – a IX-a, vioară și MARIA GRECU – a IX-a, la pian, VLAD BLEJAN – a IX-a, pian: G. Enescu – Pastorala pentru vioară și pian la patru mâini.

MARIA JURCA – a IX-a, vioară: W. Kroll – Banjo and Fiddle, P. Constantinescu – Sonatina II, III, J. S. Bach – Preludiu.

Duo cu MARIA GRECU – a IX-a, pian și  ALEXANDRA BOBEICO, a IX-a, vioară: Fr. Schubert – Sonatina I op. 137, Re major, p.I.

MONICA ANDREEA DOROFTE (Liceul ”Darclee”), foto stânga – a IX-a, pian: J. S. Bach – Suita Franceză, nr. 2, Fr. Liszt – Anne de Pelerinage, Suie Anne – Chapelle du Guillaume Tell.

ANA DIACONU (Liceul ”Darclee”), foto dreapta jos – a X-a, pian: Fr. Chopin – Fantezie.

CRISTINA ROȘIORU (Liceul ”Darclee”), foto stânga – a X-a, violă: P. I. Ceaikovski – Melodie.

IRINA BULEAC (Liceul ”Darclee”), foto dreapta jos – a X-a, pian: Fr. Chopin – Impromtus nr. 2.

STEFĂNIȚĂ ALBU (Liceul ”Darclee”), foto stânga – a XI-a, clarinet: G. Rossini – Introducere și temă cu variațiuni.

MIRUNA IANCU (Liceul ”Darclee”), foto dreapta jos – a XI-a, canto classic: W. A. Mozart – “Aria Kostantzei” din opera “Răpirea din Serai”.

ALEXANDRA SATNOIANU (Liceul ”Darclee”), foto stânga – clasa a XI-a, vioară: E. Lalo -Simfonia spaniolă, re minor, p.II, Ottokar Novacek – Moto perpetuo.

Cvintet de suflători (foto dreapta jos) – din care majoritatea sunt absolvenți de la ”Darclee” – al Cercului Militar Brăila, prezentat de Ionel Filip, a interpretat  M. Musorgski – ”Tablouri dintr-o expozitie” și o surpriză pentru interpreții de piese din muzica clasică – un aranjament deosebit după o piesă din repertoriul american de pop-jazz.

Duo cu ALEXANDRA PETRIȘOR – an IV, chitară și DRAGOȘ HORGHIDAN – an IV, chitară:  M. Castelnuovo – Tedesco – Preludiu și Fuga nr. 1, nr. 4 din ciclul “Les guitars bien temeperees”.

Corul mixt “ORFEU” (foto stânga) al Liceului de Arta “Hariclea Darclee”, dirijor  prof. Ștefan Lupu cu programul următor: Anonim- “Joyeuse lumiere”, F. M. Bartholdy – “Grüss”, Timotei Popovici – “Eu mă duc, codrul rămâne”, Ioana Ghika Comăneşti –„Lăsaţi pruncii să vie la mine”, Tudor Jarda – „Foaie verde de măr dulce”.

O sală plină, cum spuneam, toți au aplaudat din toată inima prestația tinerilor artiști.

Și final fericit, foto dreapta cu Mihaela Tomescu și Ionel Filip

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.