De iarnă… Furt de lemne stopat de jandarmi


Unora nu le place autoritatea, altora nu le place frigul. Adesea, cele două se reunesc în ”atitudini” antisociale de genul celor relatate aici  și stopate, din fericire, de echipe de la Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Brăila.

Duminică – 27 noiembrie 2011 –  o patrulă a IJJ a depistat, în flagrant, doi bărbaţi care tăiaseră copaci din perdeaua forestieră situată în apropierea Şoselei Dig Brăila-Galaţi. ”Cei doi, P. Gicu, 59 ani şi P. Alexandru, 39 ani, tată şi fiu, au tăiat aproximativ 2 m3 de material lemnos și îl încărcau într-o Dacie Papuc cu semiremorcă. Asupra bărbaţilor a fost găsit un topor şi un motoferăstrău. Persoanelor depistate, oamenii legii le-au întocmit actele de constatare, sub aspectul săvârşirii unei fapte susceptibile de a fi furt calificat”, precizează cei care le-au aplicat rigorile legii.

Un alt echipaj de jandarmerie a depistat în aceeași zi, o oră mai târziu – în jurul orei 12.00, în apropierea oraşului Însurăţei, un bărbat care scotea din rădăcini, fără aprobare legală, cioate dintr-o perdea de protecţie situată pe marginea Drumului Judeţean 203, la aproximativ 1 km de ieşirea din oraşul Însurăţei către comuna Zăvoaia.  ”Pentru fapta sa, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în conformitate cu Legea nr. 171 din 2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice”, se precizează în comunicatul de la Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul al IJJ Brăila.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.