Poezia arabă, proiect al Colegiului Economic ”Ghica”


* Cu o desfășurare pe parcursul a nouă luni, proiectul propune tinerilor întâlniri și dialoguri la Muzeul Brăilei, Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila şi Şcoala Populară de Artă „Vespasian Lungu” Brăila

Luni, 28 noiembrie 2011, la sediul Muzeului Brăilei din Piaţa Traian nr. 3 s-a desfășurat activitatea de lansare a Proiectului educaţional „Poezia arabă sau Constelația deșertului” iniţiat de o echipă de la Colegiul Economic „Ion Ghica” din municipiul Brăila în colaborare cu Muzeul Brăilei, Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, Liceul de Artă „Hariclea Darcleé” Brăila, Colegiul Naţional „Ana Aslan” Brăila, Şcoala Populară de Artă „Vespasian Lungu” Brăila, Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, Palatul Copiilor şi Elevilor Brăila.

Proiectul, coordonat de prof. Nicolae Băcanu (N.aut. Același care a inițiat și coordonat un proiect similar, în care poezia rusă a fost centrul atenției), se derulează în perioada noiembrie 2011 – iulie 2012 şi cuprinde opt întâlniri lunare – programate la Muzeul Brăilei, Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila şi Şcoala Populară de Artă „Vespasian Lungu” Brăila.

Prima întâlnire, cea de lansare a proiectului, a avut în program următoarele teme: „Civilizaţia arabă – file de istorie” – prezentator prof. Constantin Toader; „Lumea arabă – imagine şi relief” – prezentator prof. Simona Novac; „ Poezia arabă clasică – dimensiuni şi nuanţe” – prezentator prof. Nicolae Băcanu; ecouri arabe în muzica simfonică.

Nu în ultimul rând, a avut loc un recital de versuri din lirica arabă susţinut de elevi ai Colegiului „Ghica” de la clasele a IX-a SCAN şi a IX-a C, dar și un dans arab în interpretarea formaţiei „Magic Dance” a Colegiului Naţional „Ana Aslan”. Coordonatori în acest din urmă punct al programului – prof. Ion Steliana şi institutor Mariana Băcanu.

Moderatorul activităţii a fost prof. Nicolae Băcanu.

Inițiativele celor de la Colegiul ”Ghica”, un liceu cu profil economic, demonstrează interesul cadrelor didactice pentru profunda educație a tinerei generații – de altfel, pe Andrei Puia, directorul general al liceului, îl întâlnim adesea la evenimentele culturale organizate în urbe – și pentru atragerea tinerilor la activități multiculturale, interesante. Bravo lor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.