Expozitie de costum popular in proiectul „Braila – cultura, locuri, traditii si obiceiuri stravechi”


Braila – cultura, locuri, traditii si obiceiuri stravechi” este un proiect derulat de Primaria Braila cu scopul de a pune in valoare patrimoniul traditional si de suflet al urbei. Una din activitati s-a desfasurat pe faleza Dunarii unde au fost ridicate cateva corturi si unde comunitatile etnice traitoare la Braila – in special Comunitatea Greceasca, Comunitatea Rusilor Lipoveni si Comunitatea Turca au avut expozitii de costume si alte obiecte traditionale. SAM_0282

Mai mult, rusii au adus si produse culinare, ele fiind extrem de apreciate – si repede gustate – de cei prezenti. Grecii, rusii, dar si tiganii au dansat, au cantat, si romanii au facut si ei ce au stiut mai bine ca sa vada – au fost reprezentanti ai multor institutii din tara invitati – ca la Braila cultura si traditiile sunt la loc de cinste. Din timpul acestui proiect in preajma fiecarui lacas de cult si a unor monumente sitporice – cladiri reprezentative si ansambluri arhitectonice – exista cate o pancarda explicativa.

În corturile amenajate pe Faleza Dunării, pe o perioadă de cinci zile, fiecare dintre etniile prezente la Braila şi-a prezentat specificul cum spuneam – dansuri, muzică, poezie, prezentări de costume populare şi obiecte de artizanat.

SAM_0263 O frumoasă colecţie de obiecte şi costume tradiţionale româneşti a fost expusă de către Emilia Meiroşu – directorul Şcolii ,,Fănuş Neagu” din muncipiul Brăila. Expozitia a fost realizata în colaborare cu educatoarea Geanina Vasilescu  de la Grădiniţa ,,Sfântul Nicolae din Brăila. SAM_0284

,,M-am născut la ţară, în satul Maraloiu din judeţul Brăila,  unde am învăţat să preţuiesc tradiţiile româneşti şi mă mândresc cu acest lucru. Am reuşit să adun timp de trei ani aproape 300 de obiecte tradiţionale valoroase. Sper ca în viitorul apropiat să reuşesc să organizez o expoziţie în cadrul căreia voi arăta tuturor  brăilenilor această comoară”, ne-a declarat Geanina Vasilescu despre prezenta obiectelor din patrimoniul personal la actiunile din proiectul primariei brailene.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.