Serbare cu daruri pentru Organizaţia „TREBUIE!” – filiala Brăila


* Evenimentul a fost găzduit la Colegiul „Ana Aslan”, unitate parteneră a organizaţiei, iar elevii au oferit un frumos program artistic tinerilor cu dizabilităţi beneficiari de la „TREBUIE!” şi familiilor lor

Pentru familiile cu situaţie normală, ai căror copiii au problemele fireşti ale vârstei, perioada de sărbători este una cu tensiuni datorate mai degrabă alegerii darurilor, gândului că nu sunt poate suficienţi bani pentru a satisface gusturile micilor sau mai marilor odrasle. Dar în familiile unde copiii şi tinerii au probleme de sănătate grave, cum sunt beneficiarii Organizatiei pentru Adulţi şi Tineri „TREBUIE!” – filiala Brăila (aveti adresa web http://trebuiebraila.ro/   şi in lista de link-uri pe „Brăila Chirei’) condusă de prof. Teodora Ilie în calitate de preşedinte – aceste situaţii produc şi o tristeţe fără seamăn, greu de înţeles pentru cei care lucrurile decurg normal.

Tocmai pentru a-i ajuta să depăşească aceste sentimente şi emoţii, colegii şi prietenii de la Colegiul Naţional „Ana Aslan” – parteneri de 14 ani ai organizaţiei, unitate de învăţământ unde activează o echipă inimoasă de dascăli şi de elevi constituiţi în voluntari fideli – au dorit să fie gazde în data de 22 decembrie 2011 şi să ofere, în sala de festivităţi a liceului, o adevărată serbare pentru cei peste 30 de tineri cu dizabilităţi şi membrii familiilor lor, tineri care beneficiază de sprijin prin intermediul organizaţiei şi care merg zilnic la Centrul de zi CATI al Organizaţiei „TREBUIE!” unde ajutorul personalului calificat se simte – astfel au învăţat să socializeze, să utilizeze anumite materiale pentru a le transforma în obiecte utile – cum ar fi felicitări şi bijuterii, ba chiar au învăţat un colind pe care cu o emoţie greu de descris în cuvinte l-au audiat cei din sală, şi bineînţeles l-au aplaudat cu mare căldură. O parte din acest gen de obiecte au fost oferite spre vânzare – cum deja am anunţat, amănunte la https://brailachirei.wordpress.com/2011/12/19/fii-bun-fii-mos-craciun-pentru-beneficiarii-organizatiei-trebuie/ – dar au fost prezentate şi aici, la liceu, într-o mini-expoziţie.

La serbare a participat şi preotul Adrian Vanghele, de la capela pentru persoane cu dizabilităţi de la Catedrala „Naşterii Domnului”, părintele duhovnic al acestor tineri cu probleme adresând asistenţei un cuvânt de suflet, un îndemn la toleranţă şi dragoste creştinească.

Aceşti tineri nu au avut şansa, ca voi, să meargă la şcoală atunci când au împlinit 6 – 7 ani. Au avut în schimb norocul să vină la şcoala noastră mică din Centrul CATI, şi acum vă mulţumim pentru că ne-aţi primit în şcoala voastră mare „, le-a transmis Teodora Ilie (foto în stânga, alături de prof. Gina Miron – directorul liceului gazdă, aceasta din urmă vorbind la microfon) celor de la liceul gazdă, sosiţi in număr mare – de altfel sala de festivităţi era arhiplină – la serbare. Nu au lipsit de la eveniment nici profesoarele Gina Miron si Claudia Mirică – directoarele Colegiului „Aslan’, la fel şi prof. Daniela Haret – coordonatoare a programului artistic împreună cu învăţătoarea Teodora Nicolau.

Au urcat pe scenă elevi de la toate ciclurile de învăţământ din liceul gazdă, de la clasele I – IV, de la clase de gimnaziu şi de liceu, cu dansuri şi cântece, cu scenete. Tot pe scena a fost împodobit un pom de iarnă, în jurul lui cu daruri – acestea oferite celor de la „TREBUIE!” de Kaufland. Fiecare din beneficiarii de la „TREBUIE!” a primit câte un pachet consistent la finalul programului din mâinile Cameliei Pascu – coordonator Centru CATI.

De asemenea, fiecare clasă din liceul gazdă a dorit să ofere câte un dar fiecărui beneficiar de la „TREBUIE!” – şi în consecinţă după momentul colindului interpretat de tinerii de la „TREBUIE!” a urmat şi clipa emoţiei pentru elevii de la „Aslan” care au urcat pe scenă (foto stânga) să înmâneze darurile pregătite şi cumpărate din banii lor. Au ajutat la înmânarea darurilor şi două elegante Crăciuniţe – elevele Mihaela Muşat de la XII A şi Ruxandra Ilioi de la a VI-a.

N.aut. A fost o serbare reuşită, plină de emoţii şi de bucurie, şi tare mi-ar plăcea ca asemenea evenimente să aibă ca protagonişti elevi voluntari din toate şcolile şi liceele, ca să înveţe ce înseamnă bucuria carităţii, să simtă emoţiile minunate ale celui care dăruieşte… nu se compară cu nimic! Felicitări celor care ştiu deja ce înseamnă asta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.