Petarde şi pocnitori confiscate de jandarmii brăileni


Legea prin care este interzisă comercializarea obiectelor pirotehnice în alte perioade decât strict cele apropiate sărbătoririi Noului An şi utilizarea lor numai de către personal calificat în domeniu este una frecvent încălcată în perioada sărbătorilor de iarnă. Este bine că a apărut această lege pentru că în acest fel copiii mai ales nu mai sunt supuşi riscului de a ajunge la urgenţele spitaliceşti. Aşa că intervenţia oamenilor legii în situaţiile de încălcări ale acestei legi este binevenită.

Vineri, 30 decembrie 2011, în jurul orei 9.00, o patrulă de jandarmerie a depistat, în Piaţa Halelor din Brăila, o personă care comercializa obiecte pirotehnice interzise. Persoana în cauză, D. Viorel, în vârstă de 69 ani, a fost identificată în Sectorul zarzavaturi din piaţa amintită – ne comunică Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Brăila. Ca urmare a controlului efectuat asupra bagajului bărbatului depistat, jandarmii au găsit într-o sacoşă un număr de 272 obiecte pirotehnice interzise.

Şi în 31 decembrie 2011 jandarmii brăileni au identificat un bărbat care oferea spre vânzare obiecte pirotehnice. Sică Ş., de 37 ani, a fost surpins la un semafor din Bariera Călăraşilor, în timp ce vindea obiectele pirotehnice conducătorilor auto. Asupra persoanei în cauză, echipajul de jandarmerie a găsit în momentul depistării 10 buc. beţe luminoase şi una bucată artificii luminoase clasa II. În cazul celor doi bărbaţi identificaţi, jandarmii au întocmit actele de constatare a infracţiunilor prevăzute de Legea 126/1995, bunurile găsite fiind predate lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.