Concurs interdisciplinar de matematica si stiinte „10 pentru 10”, la Scoala „Mihu Dragomir”


* Problemele sunt realizate de dascalii scolii gazda, la aceasta editie a II-a tema fiind… Desene animate * Premiile sunt oferite din sume donate tot de cadrele didactice, iar trofeul este o lucrare de ceramica a artistului Lucian Constantin, fost elev al Scolii „Mihu Dragomir” 

 

 Aproximativ 100 de elevi din clasele a IV-a si a aV-a au uitat de sambata si de ore libere si au venit sambata, 25 februarie 2012, la Scoala cu clasele I – VIII „Mihu Dragomir” din municipiul Braila pentru a participa la Concursul interdisciplinar de matematica si stiinte „10 pentru 10”. 

Aflata la editia a II-a, competitia isi propune sa atraga spre domeniul matematicii, dar si spre stiintele exacte pe copiii care oricum au de-a face cu tehnica moderna – PC, telefoane mobile sofisticate – si atunci sa invete sa si utilizeze constient tehnologia, invatand temeinic ce se ascunde in spatele ecranelor.

 Meritul acestui mediu concurential revine scolii gazda, initiatoare a concursului prin echipa formata din Gina Suchea – director,  profesorii Octavia Popa – membru fondator al concursului, Viorica Enea, Mitica Iancu, Dorina Panturu, Catalin Albu, institutor Anamaria Robitu, invatatoarele Silica Petre, Constanta Surdeanu, Viorica Zainea (majoritatea acestora apar in imaginile din acest material).  Secretarul concursului este Vasilica Enea. 

 De asemenea, merita amintiti responsabilii din Inspectoratul Scolar Judetean Braila partener:  inspector scolar general Viorel Botea (profesor de matematica),  inspector Mihaela Giurca (profesor de matematica), inspector Camelia Costea (profesor de chimie), inpector Ecaterina Carmen Bonciu (inspector pentru invatamantul primar).

 La aceasta editie, tema aleasa pentru formularea problemelor a fost „Desene Animate”, tocmai pentru ca elevilor sa le fie pe plac „distractia” din fata foii provocatoare de hartie. Printre supraveghetori s-au aflat si invatatorii Cleopatra Prefac, Vasile Istrate, profesorii Diana Bazon, Viorel Matei. Iar in comitetul de organizare au mai fost si Anghelusa Craciun, Danuta Danaila.

Asa cum reiese si din caietul/ catalog al competitiei, au ajutat la formularea subiectelor si prof. Florena Urse de la Scoala „Mihail Sadoveanu”, dar si invatatoarea Adina Mocanu – care a fost, de asemenea prezenta la desfasurarea competitiei – de la scoala  gazda, invatatoarea Anica Coconu. 

Cum spuneam, au participat 100 elevi de la Scolile „Vasile Alecsandri”, „Ion Bancila”, „Al. I. Cuza”, „Fanus Neagu”, „M. Sadoveanu”, „Ecaterina Teodoroiu”, „Vlaicu Voda”, „Aurel Vlaicu”, de la Colegiul National „Ana Aslan” si, evident, de la Scoala „Mihu Dragomir”.

Premiile, constand in carti, rechizite, diplome si bani, sunt oferite ca urmare a implicarii sufletistilor, inimosilor dascali ai scolii gazda care au strans sumele necesare acestora astfel incat copiii sa se simta valorificati si implicati, bucurosi la finalul editiei.

 Si ca sa fie si mai atractiv, trofeul concursului este un obiect de arta interesant – o carte stilizata, din ceramica – lucrare a artistului plastic Lucian Constantin, fost elev al scolii gaszada, actualmente si profesor la Liceul  de Arta „Hariclea Darclee’.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.