La Colegiul „Murgoci” Braila, Ziua Absolventului organizata de Asociatia „Sempre Fidelis Murgoci”


* Sambata, 26 mai 2012, absolventi, profesori si elevi s-au reunit la Colegiul „Murgoci” cu prilejul evenimentului anual Ziua Absolventului * Au participat reprezentanti ai numeroase promotii de elevi din anii 1973 – 2010, iar impreuna cu conducerea institutiei si cu Consiliul Elevilor au luat parte la activitatile organizate de Asociatia „Semper Fideles Murgoci”, organizatie ce isi propune sa fie un „deschizator de porti” pentru toti elevii si absolventii de la „Murgoci”

Programul actiunii a inclus o retrospectiva a initiativei, prezentarea planului de dezvoltare, propunere privind derularea unui program de mentoring, dar si sustinerea punctelor de vedere ale partilor implicate. Interventiile conducerii colegiului si a reprezentantilor Consiliului Elevilor au confirmat ca sprijinul pe care au decis sa il ofere membrii Asociatiei „Semper Fideles Murgoci” intalneste asteptarile si nevoile elevilor.

Am vazut ce inseamna descentralizarea si am inteles ca elevii au din ce in ce mai multa nevoie sa fie pregatiti pentru viata. Am cerut sprijinul fostilor elevi si nu pot decat sa ma bucur ca am intampinat atat de multa deschidere. E minunat ca oamenii sunt dispusi sa revina si sa intoarca spre actualii elevi din experienta si cunostintele lor”, a declarat prof. Viorica Mosescu – director la Colegiului „Murgoci”.

Tot cu ocazia evenimentului a fost stabilita o reuniune de lucru pentru vineri, 8 iunie 2012 cand vor avea loc alegeri pentru un nou Consiliul Director, dar si data la care va fi organizata Ziua Absolventului in anul urmator, 25 mai. In continuare membrii Asociatiei isi invita fostii colegi sa se alature acestei initiative care, pe langa faptul ca va sustine activitatea liceului, este si o oportunitate valoroasa pentru a crea legaturi.

In ultimii ani, confirma directorul Viorica Mosescu – de asemenea absolventa a Colegiului si unul din membrii fondatori ai asociatiei, la „Murgoci” a crescut exponential volumul de activitati menite sa completeze cu perspectiva practica formarea teoretica a elevilor. Printre acestea se numara: proiectele extra-curriculare dezvoltate de profesori, competitiile, programele de formare si proiectele Asociatiei de Parinti, dar si activitatea din ce in mai complexa a Consiliului Elevilor.

„Ne dorim mai multa pregatire pentru cariera si avem nevoie sa dobandim experienta. Pentru ca programa scolara presupune acum in cea mai mare parte teorie am incercat sa ne implicam pentru a schimba lucrurile si stiu ca nu am fi avut rezultate fara sprijin si incredere de la profesori si parinti. Disponibilitatea fostilor elevi este mai mult decat binevenita si ne vom stradui sa profitam la maxim de aceasta ocazie.” a spus Ioana Popa, Presedinte al Consiliului Elevilor din „Murgoci”, eleva in clasa a XI-a.

Membrii Asociatiei „Semper Fideles Murgoci” vor contribui la activitatea colegiului atat cu programe si proiecte educationale cat si cu resurse materiale. Fondurile sunt din donatii si din cotizatiile membrilor, aceasta din urma avand valoarea de pornire de 1 leu pe luna. Alte surse de venituri sunt si redirectionarea a 2% din impozitul pe venit, respectiv 20% din impozitul pe profit al companiilor private.

Asociația „Semper Fideles Murgoci” – www.asfmurgoci.ro – a fost infiintata in luna decembrie a anului 2011 si isi propune sa devina o platforma de comunicare si legatura pentru absolventii institutiei si partener de incredere pentru actualii elevi si pentru profesori.

Colegiul Național “Gheorghe Munteanu-Murgoci” are o existența de peste noua decenii si s-a afirmat de-a lungul timpului ca o adevarata citadela a invatamantului brailean.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.