Final de an scolar la SAM si PMT Tichilesti


Școala de Arte și Meserii (SAM) Tichilești unde invata tinerii incarcerati la Penitenciarul pentru Minori si Tineri (PMT ) Tichilesti si-a incheiat cu bine cursurile, la festivitatea de premiere pentru sfârșitul de an școlar fiind – conform traditiei – recompensati elevii cu bune rezultate.

Asa cum precizeaza prof. Mihaela Pleşca – responsabil cu Imaginea scolii – pornind de la zicala „toamna se numara bobocii”, la Școala de Arte și Meserii Tichilești au fost numărați bobocii chiar daca nu este toamna, ci vara caniculara: „Cu toţii ne amintim cât de plăcut şi emoţionant era acest moment în viaţa noastră când asteptam cu nerăbdare să fim strigaţi de doamna dirigintă şi parcă nu ştiu cum se făcea că abia atunci realizam că nu am muncit prea mult sau că se putea mai bine dar era prea târziu„.

Dupa cum confirma Mihaela Plesca, din totalul celor 161 de elevi  înscrişi la începutul anului şcolar 2011 – 2012, pe parcursul anului au venit prin transfer un număr de 35 de elevi, au plecat – au fost  liberați sau transferați pentru executarea de pedeapsă în alte unităţi  penitenciare – 102 elevi și au promovat 94 de elevi.

Programul serbării s-a deschis cu discursul directorului Alexandru Buzoian, urmat de prezentarea unor impresii ale elevilor de la PMT despre şcoală. Nu a lipsit o prezentare in retrospectiva a activităţilor desfăşurate în şcoală pe parcursul semestrelor, si discursul invitaţilor: directorul PMT – Jenie Crăciun, directorul adjunct SEAP, psihologul PMT, alte cadre ale penitenciarului cu care școala a desfășurat o bună colaborare. Cel mai important moment: festivitatea de premiere.

 Au fost premiaţi 30 de elevi atât pentru rezultatele deosebite la învăţatură dar şi pentru locurile obţinute la concursurile judeţene și naționale extraşcolare.

Sper că acest exemplu al colegilor voştri să vă determine ca în anul viitor şcolar să vă implicaţi mai mult pentru a demonstra celor din jurul vostru că puteţi fi capabili să depăşiţi acest moment”, a precizat directorul  Alexandru Buzoianu in finalul manifestarii, indemnul fiind – evident – pentru a-i ajuta pe tineri sa se apropie de normalitate, sa incerce sa arate celor din jur ca pot fi tineri ca toti ceilalti, cu aspiratii si dorinte, cu o viata normala, fara probleme.

Un gând despre „Final de an scolar la SAM si PMT Tichilesti”

  1. Felicitari conducerii si intregului corp profesoral pentru implicare deosebita in proiectarea si realizarea activitatilor educative, caci nu este la indemana oricui sa interpreteze momente de cumpana din existenta unei vieti sau sa gandeasca viata intr-un fel etern si in acelasi timp contemporan.Scoala are rolul ei in recursul la memorie cu valoare de bilant, cand nevoia de limpezire sufleteasca devine acuta. Sa nu uitam nici o clipa ca, evolutia vietii acestor tineri, depinde de cea a comunitatii, iar seriozitatea cu care privim este una din dimensiunile care constituie temeiul nobletei noastre.
    Cunoscator al activitatii elevilor cu cerinte educative speciale,
    Prof. Stefania Scurtu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.