Ecologizare si concursuri de Ziua Dunarii, la Braila


* Participantii la evenimente au avut parte si de o plimbare cu nava Lacu Sarat pe fluviu
 La evenimentele de la Braila dedicate Zilei Dunarii – 29 iunie – au participat copii si tineri, adulti astfel ca se poate spune ca manifestarea de talie europeana nu s-a desfasurat fara ecou. Cu siguranta, multi dintre participanti vor avea mai mult respect pentru apa, pentru mediu si se vor gandi de doua ori inainte sa arunce uleiul ars din tigaia de prajit la chiuveta sau canalizare, vor avea mai multa grija atunci cand se afla in apropierea fluviului astfel incat acesta sa nu mai „primeasca” atat de multe gunoaie, reziduuri…
 Organizatori ai evenimentelor au fost Primaria municipiului Braila, Liga Navala si Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” – aceasta din urma amenajand o expozitie la parterul cladirii din Calea Calarasilor asa cum am mentionat aici https://brailachirei.wordpress.com/2012/06/29/ziua-dunarii-la-braila-activitati-cultural-educative-cu-elevi-si-ecologizare-pe-faleza/ .
 De dimineata, programul a demarat cu o actiune de ecologizare a malului Dunarii, zona cuprinsa intre scena de la Esplanada si Capitania Portului. Voluntarii de la Asociatia Pro Democratia Club Braila, Asociatia Cercetasii Romaniei – filiala Braila, Centrul de Informare Europe Direct Braila,  Clubul de Turism „Proilavia” si Centrul European de Informare si Dezvoltare au strans 20 de saci cu deseuri.
Au mai ramas ceva deseuri neadunate… cele despre care aminteam aici https://brailachirei.wordpress.com/2012/06/24/ce-vad-trecatorii-pe-faleza-brailei/
Poate vor fi adunate de cei de la Capitanie al caror ponton se afla in imediata apropiere…
 Urmatorul moment in program a fost, la ora 9.30, joaca cu desenele pe asfalt la care au participat, cu multa seriozitate, micutii de la Gradinita cu program normal nr. 34, aflati sub directa coordonare a directorului Maria Calomeit.
La concursul de cultura generala au participat cercetasi braileni, elevi ai Scolilor „Fanus Neagu”, „Sfantul Andrei”, „Constantin Sandu Aldea”, dar si doua grupe de elevi de la Liga Navala. 
Concursul s-a desfasurat pe echipe alcatuite din cate 6 elevi, tema competitie fiind „Dunarea”. Dupa 30 de minute, cat au avut la dispozitie sa raspunda corect la intrebari, clasamentul a fost urmatorul:  Locul I – echipajul I de la Liga Navala I; Locul II- echipajul Liga Navala II si echipajul de la Scoala „Sf Andrei”; Locul III – „Albatrosii”; Mentiunea I – echipajul „Temerarii”; Mentiunea II – echipajul de la Scoala „C. S. Aldea”; Mentiunea III – echipaju; de la Scoala „Fanus Neagu”.
 Toti copiii au fost rasplatiti cu diplome, dulciuri si carti tiparite de Comisia Europeana oferite  de echipa Centrului Europe Direct Braila.
 O bucurie deosebita a fost oferita de plimbarea pe fluviul Dunarea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.