Ziua Dunarii la Braila. Activitati cultural-educative cu elevi si ecologizare pe Faleza


* Organizator este Primaria Braila in parteneriat cu Liga Navala si Biblioteca „Istrati” 
Vineri – 29 iunie 2012 – la Braila, in municipiu, au loc evenimente dedicate Zilei Dunarii, important eveniment european. Otganizatori sunt Primaria municipiului Braila, Liga Navala si Biblioteca Judeteana „Panait Istrati”.
 Programul dedicat Zilei Dunarii, asa cum ne anunta Camelia Gusatu – drector in cadrul Primariei, este urmatorul:
ora 8.30 – actiuni de ecologizare a malului Dunarii – plecare din spatele scenei Esplanadei iar punctul de sosire este Capitania Portului). Participa voluntari de la Asociatia Pro Democratia Club Braila, Asociatia Cercetasii Romaniei Club Braila, Clubul de Turism Proilavia, Centrul European de Informare si Dezvoltare, Liga Navala Braila;
ora 9.30 – desene pe asfalt – in fata Capitaniei Portului;
ora 10.00 – Concurs de cultura generala – participa elevi ai Scolilor cu clasele I – VIII”Fanus Neagu”, „Sfantul Andrei”, „Constantin Sandu Aldea”, activitatile au loc pe nava Lacu Sarat;
ora 10.00 – Expozitie de carte la Biblioteca Judeteana „P Istrati” – tema „Dunarea”. Asa cum afirma Doina Stanciu – bibliotecar, expoziția cu tematică dunăreană oferă publicului posibilitatea de a vedea documente foarte vechi, dar de o valoare autentică – exemplu ” Chestiunea Dunarei – studiu politic si juridic”, 1915, „Dunarea in literatura si in traditiuni”, 1886, etc.), carti postale, fotografii, colaje.Lucrarile abordează din diferite unghiuri problema Dunării (economic, istoric, geografic).

N.aut. Cateva din aceste activitati erau, oricum, necesare. Cum spuneam aici https://brailachirei.wordpress.com/2012/06/24/ce-vad-trecatorii-pe-faleza-brailei/, pe malul Dunarii sunt anumite portiuni ce necesita urgent ecologizare… iar prezenta tinerilor, la aceste activitati si la concursurile unde afla mai multe despre importanta fluviului Dunarii sunt o excelenta metoda educativa.
Despre Ziua Dunarii

Pe 29 iunie 1994 a fost semnata la Sofia Conventia privind cooperarea pentru protectia si utilizarea durabila a fluviului Dunarea. Documentul asigura cooperarea dintre guverne, organizatii non-guvernamentale (ONG-uri), institutii de cercetare si industrie, toate acestea consolidandu-se, de altfel, in timp.

Programul dedicat cunoasterii si protejarii Dunarii a inregistrat un real succes, incat serveste drept model pentru restul lumii. Din anul 2004 s-a decis ca ziua de 29 iunie sa fie “Ziua Dunarii” pentru toate tarile situate in bazinul acestui fluviu.

Prima editie a “Zilei Dunarii” – 29 iunie 2004, a beneficiat de participarea a 13 tari, a mii de organizatii si milioane de locuitori care traiesc in bazinul hidrohrafic al fluviului Dunarea, invitati din afara spatiului dunarean, in cadrul celor peste 1.000 de evenimente fastuoase. (informatii preluate de pe http://www.ecomagazin.ro/)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.