Noul Consiliu Judetean Braila, in drepturi depline


* Prezidata ca de fiecare data de Gheorghe Bunea Stancu, reales in functia de presedinte pentru inca un madat, CJ Braila, sedinta festiva din 5 iulie 2012 a permis validarea noilor mandate de consilieri * Florin Mija – din partea USL, Partidul Social Democrat – a fost reales in functia de vicepresedinte * Catalin Boboc – din partea USL, Partidul National Liberal (presedintele formatiunii brailene) – a fost ales ca vicepresedinte, inlocuindu-l pe colegul de partid Adrian Neagu Radulescu

Sala Mare de sedinte a Palatului Administrativ Braila a gazduit, in 5 iulie 2012. sedinta festiva de constituire a Consiliului Judetean (CJ) Braila in noua formula de dupa alegerile din 10 iunie 2012. Sedinta a fost prezidata de Gheorghe Bunea Stancu (foto dreapta, la masa de prezidiu) – presedintele Partidului Social Democrat fiind reales in functia de presedinte al CJ pentru inca un amndat, respectiv pentru perioada 2012 – 2016. Vechii consilieri judeteni, noii consilieri alesi, directori de directii ale CJ si institutii subordonate, invitati au fost prezenti la eveniment.  Si primarul Aurel Gabriel Simionescu a fost prezent in sala prefecturii.

 De asemenea, cativa elevi din Grupul de Initiativa Locala si coordonatorul grupului – Iulian Mihalache de la Liceul „Panait Cerna” s-au aflat in sala, dornici sa afle mai multe despre actul administrativ si activitatea consilierilor, asa cum au facut in cursul anului trecut si la Consiliul Local Municipal (si cum am scris in Revista de cutlura si informatie „Braila Chirei”). 

 Prof. Emilia Marilena Meirosu (foto stanga) – consilier judetean in mandatul 1008 – 2012, director adjunct la Scoala „Fanus Neagu” din municipiu, a dat citire numelor de candidati alesi de braileni pentru functia de consilier judetean dar care s-au retras (din motive diferite, spre exemplu unii au fost si pe listele Consiliului Municipal).

De asemenea, Emilia Meirosu a anuntat si consilierii judeteni  validati pentru mandatul 2012 – 2016. 

 Acestia sunt George Cristian Ancuța – USL, Vasile Anghelache – PP DD, Ionel Avram – USL (PSD), Cătălin Boboc – USL (președintele filialei Brăila a PNL), Reliana Bogdan – AVB (PDL), Marian Căpățână – independent, Gheorghe Chiru – AVB, Nicu Cireașă – USL (PSD), Marius Valentin Dobrotă – USL, Cătălin Dudulea – AVB, Bogdan Dumitru – PP DD, Steliana Eftimie – PP DD, Octavian Georgescu – USL, Stan Gheorghe – USL, Tanase Iorgoveanu – PP DD, Cristian Gabriel Ivan – PP DD, Neagu Jirlăianu – USL, Victor Lepadatu – USL, Dănuț Lungu – AVB (PUNR), Emilia Marilena Meirosu – USL (PSD), Florin Mija – USL (PSD), Bogdan Minescu – USL (PNL), Viorel Mortu – USL (PSD), Marcel Motoc – USL, Gabriel Monu Musceleanu – PP DD, Ovidiu Nechita – USL, Marioara Nistor – PP DD, Nicu Niță – USL, Alfredo Vasile Pascale – AVB, Adrian Cornel Pintilie – AVB (PDL), Silviu Ion Radu – AVB (PDL), Ionut Cosmin Răzmeriță – AVB. 

Dupa validarea mandatelor si depunarea juramantului, s-a trecut la punctul cel mai fierbine al sedintei: alegerea vicepresedintilor. O propunere a fost Florin Mija, vicepresedinte inca in functie,  din partea USL (PSD) – propunere realizate de consilierul Ionel Avram. Alta propunere: Catalin Boboc – presedintele PNL Braila, tot din partea USL, la al doilea mandat de consilier judetean.

A treia propunere a fost Reliana Bogdan din partea AVB (presedinta Femeilor din filiala braileana a Partidul Democrat Liberal).

 Cătălin Boboc (foto stanga, din timpul sedintei) și Florin Mija (foto dreapta, mai jos) au fost aleși, în urma votului dat de colegii consilieri județeni, vicepreședinți ai Consiliului Județean Brăila. 

Și dacă Florin Mija – la al doilea mandat de vicepreședinte CJ – are deja conturate liniile activității viitoare, Cătălin Boboc – nou în această poziție, dar la al doilea mandat de consilier județean – a precizat că va impulsiona dezvoltarea, împreună cu liberalii colegi și ceilalți din USL (colegii membri ai Partidului Social Democrat si ai Partidului Conservator), de proiecte pentru județ  astfel încât probleme actuale să capete soluții, iar lista cu dificultăți să se micșoreze.

Au fost desemnate si Comisiile de specialitate ale CJ, noii consilieri fiind repartizați astfel încât să fie cât mai util, s-a ținut cont și de profesia acestora (exemplu, dr. Minescu este în Comisia de Sănătate, fiind ales de colegi președintele acestei comisii).

Ședința festivă CJ și-a continuat cursul și cu două subiecte de ședință ordinară, un punct al ordinii de zi fiind reprezentat de activitatea bugetară (repartizare de cote defalcate pentru localitățile din județ), alt punct pe ordinea de zi referindu-se la un ajutor financiar pentru una din localitățile brăilene unde se execută o lucrare importantă. Votul consilierilor nu a fost unanim „pentru’, cei de la AVB abținându-se de la vot.

Silviu Radu (PDL) a explicat: ”Am votat astfel pentru că nu a fost procedural să votăm fără să fie discutate propunerile de hotărâri în comisiile de specialitate. Votul nostru nu derajează cu nimic activitatea în județ, dar am dorit să punctăm acest aspect legal”.

Un amplu album foto de la eveniment aveti la https://www.facebook.com/media/set/?set=a.325231160902813.75747.196618800430717&type=3 – respectiv pagina Facebook  a Revistei „Braila Chirei „

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.