La Braila incepe Memorialul Maria Albulet, turneu international feminin de sah


* Organizatori sunt Primăria municipiului Brăila și Federaţia Română de Şah * Si in acest an exista o sectiune pentru copii, fiind prezenti pasionati ai sahului din judetele Braila si Galati, sectiunea fiind organizata cu sprijinul DJST Braila 

Municipiul Braila gazduieste si in acest an Turneul internaţional feminin de şah al României “Memorial Maria Albuleţ”. Ajunsa la a cincea ediţie, competitia se desfăşoara între 14 şi 21 iulie. Organizatori sunt Primăria municipiului Brăila și Federaţia Română de Şah.

Formula de disputare, inedită pentru acest turneu, este tur-retur. Participa, din afara graniţelor tării, marile maestre Marina Makropoulou din Grecia – fiica Mariei Albulet vicecampioana olimpica din 1957, comemorată prin acest concurs, Svetlana Petrenko din Republica Moldova, maestra internaţională Ekaterini Fakhiridou din Grecia şi tânăra speranţă maghiară Boglarka Erdos. Lor li se alătură două componente ale echipei României pentru Olimpiada de la Istanbul, marile maestre Elena Luminiţa Cosma, câştigătoarea ediţiei trecute, şi Mihaela Sandu.

Turneul, al cărui director este Nicolae Doroftei – maestru F.I.D.E. – va fi arbitrat de arbitrul internaţional DinuIoan Nicula.

 La festivitatea de deschidere din dimineata zilei de 14 iulie 2012, la Teatrul „Maria Filotti’, a participat si Aurel Gabriel Simionescu – primarul municipiului Braila, dar şi reprezentanti ai Federaţiei Române de Şah. In imaginea alaturata, Aurel Simionescu, Nicolae Doroftei si Marina Makropoulou, extrem de emotionata, multumind organizatorilor pentru ceea ce fac intru cinstirea memoriei mamei sale.

Prima mutare, ceva festiv – cu „ochii” si camerele presei… – a fost realizata de Aurel Simionescu. la masa de joc luand loc  Marina Makropoulou (cu spatele in imaginea din dreapta jos) si  Elena Luminita Cosma. 

Suntem convinşi că spectacolul şahist se va afla la el acasă în incinta dramaticului din Brăila, cu partide frumoase, care să constituie adevărate modele pentru participanţii la concursul de copii (programat între 13 şi 15 iulie) din cadrul Memorialului”, precizeaza organizatorii.

Turneele pentru copii sunt organizate de Clubul Sportiv “Fairplay Braila” prezidata de Laura Doroftei cu sprijinul Directiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJST) Brăila, dar si a federaţiei de specialitate. De asemenea, participa copii de la Clubul Micul Print Braila, dar si de la Clubul Genius Galati, Sah Club Galati,  Club Philidor si Club Diana Galati.

 Prima rundă a turneelor celor mici, care se desfăşoara pe grupe de vârstă şi sex, respectiv 8, 10 şi 12 ani, separat băieţi şi fete, pentru o mai corecta ierarhizare, a avut loc vineri, 13 iulie, la orele 16, in holul teatrului.

Va exista şi un turneu special (mixt) pentru juniorii cu vârsta până în 7 ani care nu  au mai jucat până acum în competiţii.

Toate turneele vor fi omologate, iar câştigătorii primelor trei locuri vor fi răsplătiţi cu premii în bani, cupe, medalii şi diplome.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.