Lansarea Proiectului „Ambasadori măcineni ai mediului”, la Macin


Asociaţia pentru educaţie continuă „EURO-PERSPECTIVA”* anunţă lansarea proiectului „Ambasadori măcineni ai mediului”, proiect finanţat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acţiune, (Sub-Acţiunea 1.2. – Iniţiative ale tinerilor). Proiectul „Ambasadori măcineni ai mediului” se va desfăşura pe o durată de 3 luni, în perioada august 2012- octombrie 2012.

Munţii Măcinului reprezintă un adevărat paradis al biodiversităţii. 6 dintre cele 8 grupe de ecosisteme din Europa sunt reprezentate în Munţii Măcinului şi tot aici sunt identificate 24 de habitate prioritare, dintre care unul este unic în lume! (Pădurea de fag dobrogeană). Acest paradis al biodiversităţii este deopotrivă necunoscut şi neprotejat.

            Scopul Proiectului „Ambasadori măcineni ai mediului” este de a introduce vizitatorul în „universul” deosebit al Munţilor Măcinului, de a înţelege importanţa acestora şi de a pleca de aici cu informaţii şi senzaţii, cu o experienţă. Pentru a  proteja mediul şi biodiveritatea, pentru a promova imaginea zonei şi  a construi o relaţie de susţinere a comunităţii locale şi a turiştilor în cadrul proiectului se vor derula activităţi de educaţie ecologică de tip non-formal.

Cele mai importante obiective ale Proiectului „Ambasadori măcineni ai mediului” sunt: cunoaşterea de către elevi şi tineri a ariei naturale protejate Parcul Naţional Munţii Măcinului şi implicarea acestora în conservarea biodiversităţii şi protejarea naturii; dezvoltarea acţiunilor de informare şi comunicare în domeniul mediului, în cadrul institutiilor de învăţământ, instituţiilor publice şi private, partenerilor sociali, mass-media; promovarea politicilor comunitare prin activităţi de formare în domeniul mediului, de educaţie ecologică şi formare a unor competenţe şi abilităţi „verzi”.

Principalele activităţi care se vor derula în cadrul proiectului sunt: activităţi de formare în domeniul educaţiei ecologice a unui număr de 20 de tineri, utilizând metodele non-formale; infiinţarea potecii tematice interpretative „Fântâna de leac” cu scopul de informare, educare, recreare, siguranţă şi conservare a resurselor naturale şi culturale; activităţi turistice cu tinerii şi elevii – excursii Junior Ranger în Parcul Naţional Munţii Măcinului; desfăşurarea concursului „Micii ambasadori ai mediului” cu următoarele secţiuni: creaţii literare în proză sau versuri despre natură, protecţia mediului, Munţii Măcinului, eseuri cu tema „De ce vreau să devin Ranger Junior” sau GREEN DRAMA – dramatizări/jocuri de rol ce privesc dezbateri  în antiteză a două concepte/echipe: Eco şi Non-Eco; Mascote/jucării din materiale reciclabile/lucrări realizate la abilităţi practice; Lucrări de creaţie plastică/postere; Parada costumelor ECO sau care reprezintă o plantă/animal din zona Munţilor Măcinului.

            Grupul de participanţi la proiect este format din tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 30 de ani şi include elevi ai Liceului “Gh. Munteanu Murgoci”, domiciliaţi atât în oraşul Măcin, cât şi în comunele limitrofe.

           Conferinţa de lansare a proiectului va avea loc miercuri, 1 august a.c., în Sala de şedinţe a Consiliului local Măcin, începând cu ora 10.00. Vă rugăm să confirmaţi participarea dumneavoastră la eveniment prin e-mail la adresa europerspectiva@yahoo.com, până luni, 30 iulie 2012.

Toţi cei interesaţi sã obţină mai multe informaţii privind implementarea proiectului „Ambasadori măcineni ai mediului” sunt rugaţi sã contacteze echipa de management a proiectului la adresa europerspectiva@yahoo.com sau managerul de proiect, Constanţa Tulică, la adresa constanta.tulica@yahoo.com.

Asociaţia pentru Educaţie continuă „EURO – PERSPECTIVA” este o organizaţie neguvernamentală, cu caracter nelucrativ, autonom şi apolitic care are ca scop identificarea, conceperea şi implementarea de acţiuni ce vizează nevoile de dezvoltare ale individului, dezvoltarea economică şi socială la nivel local, regional şi naţional, prin promovarea educaţiei permanente şi formării continue.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.