Gazeta de Dobrogea, finalitate a Proiectului „Tânăr jurnalist european” la Macin


* Am avut bucuria sa fiu unul din formatorii in materie de jurnalism si sa cunosc tineri inteligenti, inventivi si plini de bucuria intalnirii cu noul

100_6002 La Măcin, oras in judeţul Tulcea, s-a lansat o nouă publicaţie locala – „Gazeta de Dobrogea”, ca finalitate a Proiectului „Tânăr jurnalist european” finanat cu fonduri europene primite prin intermediul Programului Tineret in Actiune. Este primul proiect din judeţul Tulcea finanţat în cadrul Programului european „Tineret în acțiune”. gazeta-de-dobrogea-225x300

Proiectul Tânăr jurnalist european”s-a desfășurat în perioada martie 2012 – august 2012 şi a fost implementat în oraşul Măcin de Asociaţia pentru Educaţie Continuă EURO-PERSPECTIVA.

N.aut. – cu voia dumneavoastra, Armanda Filipine – Am avut bucuria sa lucrez (foto dreapta jos, din 31 august 2012, vorbind la final despre importanta lucrului facut su pasiune si mult respect pentru cititor) in acest proiect, in calitate de formator in materie de jurnalism cu cei 20 de tineri din grupul tinta – liceeni din Macin si din cateva localitati din judetul Tulcea. Am descoperit tineri foarte talentati, unii in arta fotografiei, altii la scris, si cu totii dornici sa afle lucruri noi, sa  invete si sa devina oameni maturi care sa ne simta jenati in fata provocarilor vietii. Si cel putin unul dintre tineri a afirmat ca isi doreste sa urmeze facultatea de jurnalism. 100_6020

Celalalt formator in materie de jurnalist a fost Loredana Tulica (foto stanga, sus, vorbind la finalul proiectului) – lucreaza la Bucuresti, in departament de stat.

După cum au declarat membrii asociaţiei în cadrul conferinţei de presă de vineri, 31 auust 2012, Proiectul „Tânăr jurnalist european” a pornit de la realitatea faptului că Tulcea este unul dintre judeţele cu cele mai puţine mijloace locale de informare iar în oraşul Măcin, al doilea oraş ca şi populaţie din judeţ, nu se editează nicio publicaţie locală.  Participanţii direct implicaţi în proiect au fost 20 de tineri din oraşul Măcin şi comunele limitrofe, elevi ai liceului din oraş, pasionaţi de jurnalism.

100_6006 Constanta Tulica (foto stanga) – preşedintele asociaţiei EURO-PERSPECTIVA – a explicat că, pe parcursul celor 6 luni, a urmărit ca tinerii care au participat la „Tânăr jurnalist european”să îşi îmbunătăţească competenţele jurnalistice şi să acumuleze noi competenţe şi abilităţi: „Tinerii au căpătat abilitatea de a realiza un text jurnalistic, competenţe de tehnoredactare, fotografie, grafică, machetare, abilităţi de comunicare, socializare, interrelaţionare cu cetăţenii, dezvoltarea spiritului antreprenorial, atitudine civică de a contribui la dezvoltarea comunităţii din care fac parte”.

Atât echipa de conducere si organizare a proiectului, cât şi grupul de tineri care au realizat primul număr al Gazetei de Dobrogea, au primit în cadrul evenimentului, din partea noului primar al orasului Măcin – Nicolae Topoleanu, o diplomă onorifică de Cetăţean implicat al oraşului. 100_6068La reuniunea finala de proiect a fost prezent si Andone Ichim – primarul Maciunului din mandatul dinainte de 10 iunie 2012, cel care i-a intampinat pe tineri si coordonatorii din proiect la lansare.

Reprezentanţii asociaţiei EURO-PERSPECTIVA au declarat în finalul conferinţei că noul ziar local, „Gazeta de Dobrogea”, îşi va continua existenţa atât în format tipărit, cât şi în format on-line. De altfel, unul din oamenii politici din Tulcea care a avut o intalnire cu ei si-a anuntat intentia de a sponsoriza cel putin aparitia unui numar de ziar (N.aut. Speram sa se tina de cuvant!

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.