Emotii la Gradinita cu Program Prelungit nr. 47 Braila: nou an scolar cu bucurii si… lacrimi


* Cand ai doar trei ani si trebuie sa faci fata provocarii de a fi impreuna cu vreo 20 sau mai multi noi cunostinte – nu chiar prieteni, si departe de casa, de mama, nu cred ca e chiar o bucurie prima zi de gradinita * Dar, Doamnele educatoare fac minuni: micutii nu mai vor dupa aceea sa mearga… acasa!

 

 Luni, 17 septembrie 2012 este prima zi de scoala pentru 190 de copii care au fost inscrisi la Gradinita cu Program Prelungit nr. 47 din municipiul Braila. Aici, directorul Paula Stergarel si echipa se straduiesc sa faca – asa cum se zice, si pe buna dreptate – minuni. Cu banii de la buget care nu ajung niciodata, cu ajutorul de la parintii copiilor care nu este nici el suficient (sau, in fine, doar suficient…), unitatea arata contrariul – se vede ca este o buna gospodarire, iar faptul ca s-au inscris copii la trei grupe noi – unii au doar trei ani, varsta minima, nici nu au toate deprinderile pentru colectivitate – este semn ca la aceasta gradinita din cartierul brailean Radu Negru nu se cade sa intervina prea mult „mana’ conducerii de la Inspectoratul Scolar Judetean. 

 In prima zi de scoala este, totusi, putina rumoare, cateva lacrimi – pentru ca cei mai mici dintre prescolari vor la mama, vor acasa, nu se multumesc cu cantecele si jocurile pe care le  cunosc colegii mai mari si la care ii provoaca doamnele educatoare.

 Cineva ar putea spune ca este simplu sa fii educator, altcineva ar gasi si argumente cum ca a fi profesor pentru elevii mari este chiar mai complicat… Tot ce-i posibil, dar a fi cu micuri care nu vor sub nici o forma sa fie atenti la tine, pe care mai apoi ii transformi in audienta docila si in prieteni nedespartiti este, cred, adevarata arta de a fi Educator. Asa se intampla la Gradinita nr. 47 – si am mai scris in paginile Revistei de cultura si informatii „Braila Chirei’, stiti bine – si nu e singura unitate unde se produce acest minunat efect al dragostei de copii si de meserie, semnul ca la Braila nu trebuie sa isi faca nimeni griji pentru educatia prescolara – n.aut. Situatia se schimba pe masura ce copilul creste, si atentia pe care familia o acorda micului Om si educatiei lui, asa cum sublinia si inspectorul scolar general adjunct Catalin Nicolae Stanica, amanunte la https://brailachirei.wordpress.com/2012/09/14/prof-catalin-nicolae-stanica-nou-inspector-scolar-adjunct-la-braila-vreau-o-activitate-normala/ 

 Cum se poate observa si din imagini, la Gradinita nr. 47 jocul si veselia se instaleaza incet-incet si instructia isi face simtite efectele, asa cum rezulta din curricula pentru prescolari, cu multa veselie, sa nu simta micul om cum devine mare, cum creste responsabilitatea si cum lucrurile capata contur, cum se aduna informatiile care mai tarziu vor face din micul Om unul mare si important pentru societate – sau cel putin acesta este Idealul educatiei in Scoala. 

Anunțuri

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s