Viața prin artă, proiect Comenius la Școala Chiscani


* Partenerii proiectului multilateral sunt din Bulgaria, Polonia, România, Spania, Turcia

 

Proiectul ”Daily life through art”  – Viața de zi cu zi prin arta – de tip Comenius s-a deschis recent printr-o activitate la Grădinița Chiscani, județul Brăila. Proiectul multilateral Comenius are participanți din Spania, Turcia, Polonia, Bulgaria si Romania. Se va derula pe o perioada de doi ani, respectiv 1 august 2012 – 31 iulie 2014.

Tema proiectului va fi reliefata si prin produsele finale realizate de micuti, impreuna cu echipa de adulți din proiect, prin activitati specifice varstei lor.

 În 27 septembrie 2012, a avut loc activitatea de deschidere a proiectului  Coordonatoarea proiectului – educator Radu Marina – a facut cunoscut invitatilor, parintilor si reprezentantilor comunitatii locale, activitatile propuse si obiectivele acestuia: promovarea coeziunii, echitatea sociala si a cetateniei active prin eliminare dezavantajelor educationale prin intermediul inaltei educatii timpurii de calitate, incurajarea  cooperarii intre tarile membre ale Uniunii Europene, prin limbajul universal al artei, imbunatatirea creativitatii si inovarea in educatia timpurie si de formare, constientizarea puternica  de a deveni cetatean European prin cooperarea dintre gradinite si nu in ultimul rand, schimbul de bune practici și experiențe pozitive în domeniul educației. 

O primă vizită internațională în proiect va avea loc în Spania, in luna noiembrie a acestui an, cand coordonatorii de proiect si directorii scolilor partenere se vor intalni pentru a se cunoaste si pentru a detalia activitatile proiectului.

Proiectul Comenius este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, prin Programul de Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii – Mageanu Gianina, responsabil Proiecte si Programe de cooperare europeana.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.