Tabara pentru elevi din statiunea Lacu Sarat, modernizata


Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Braila, care gestioneaza activitatea taberei, s-a preocupat de renovarea a 25 de casute si de refacerea completa a dotarilor * Din 2013, tabara (Centrul de agrement Lacu Sarat) redevine functionala si va primi in cazare copii si adulti ca si pana acum ceva vreme

  In data de 9 octombrie 2012, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret (DJST) Braila a organizat o conferinta de presa in Centrul de Agrement Lacu Sarat unde directorul executiv al DJST Braila – Mihnea Alin Badiu, a prezentat imbunatatirile aduse Centrului de Agrement, respectiv taberei de elevi din statiune – asa cum era ea cunoscuta si apreciata inaintea lui decembrie 1989.

N.aut. Chiar daca conditiile nu au niciodata prea grozave – apa curenta este doar din tanc/ bazin, casutele nu aduc nici pe departe cu mai confortabilele camere de hotel etc. au fost mereu doritori sa ajunga in tabara, in primul rand profesori care au realizat  cat de binefacatoarea este apa lacului sarat din statiune. Evident ca preturile mici au fost mereu un alt atu, iar copiii care locuiesc departe de ape s-au bucurat intotdeauna de perioada taberei.  Asa ca renovarea realizata de DJST vine sa readuca in atentie si statiunea – care are si ea nevoie de mari transformari si modernizari – dar si tabara, repet, extrem de indragita inainte de 1989.

La conferinta au fost oferite amanunte despre sprijinul financiar al Agentiei Nationale pentru Sport si Tineret prin intermediul caruia s-au finalizat 25 de casute (50 de locuri). Ele au fost dotate cu grupuri sanitare individuale, alte 25 de casute au beneficiat de izolare termica exterioara, iar pentru sezonul cald s-au montat sase panouri solare ce pot furniza 1.080 litri apa calda pe zi la 24 de cabine de dus. 

  De asemenea, cantina din incinta taberei a fost complet renovata – montat gresie si  faianta noua, reutilare cu aparatura de bucatarie, amenajarea salii de mese, a grupului sanitar, organizarea magaziei. Sala de mese a fost dotata pentru a asigura 70 de locuri.

Spatiile de joaca au fost reamenjate, jocurile reparate, iar spatiile verzi amenajate  – toaletarea copacilor, taierea ierbii.

Cu alte cuvinte, Centrul de Agrement Lacu-Sarat poate sa aduca din nou profit. Din 2013 va putea gazdui serii de elevi in regim de tabara exact ca si pana acum ceva vreme – taberei i-a fost refuzata o perioada autorizarea pe motiv ca nu are apa curenta (in primul rand…). 

 Foto din album (realizat de Mircea Carbunaru – consilier superior in cadrul DJST Braila) de pe pagina de facebook a Directiei pentru Sport si Tineret Braila – intitulata Sport si Tineret Braila

https://www.facebook.com/djst.braila?fref=ts

Un comentariu

  1. asa da .pacat ca nu se pot face mai multe investitii.locul este un adevarat rai.jos palaria pt.d-na Badalan,si nu glumesc cand scriu aceste randuri.


Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.