Educatie ecologica moderna, marca UE: aplicatie digitala destinata celor mici


* Poate fi descărcată gratuit pe dispozitive Apple și Android * Este o poveste digitală interactivă, adresată copiilor cu vârste între 7 și 11 ani

E usor sa inveti jucandu-te, asta se poate vedea inca de la varste foarte mici – la cresa si la gradinita copiii pot capata o multitudine de informatii si deprinderi ca urmare a modului in care se realizeaza educatia si instructia lor. Cu siguranta ca astfel s-au orientat si specialistii Uniunii Europene care au creat aplicatia  Zoe Makes a Splash! (http://ec.europa.eu/environment/pubs/children/zoe/index_en.htmdestinata exclusiv copiilor cu scopul de a le prezenta modalitati de prezervare a naturii si a mediului inconjurator.

 Astfel, Comisia Europeană a lansat zilele acestea Zoe Makes a Splash!, o aplicație cu tematică ecologică ce poate fi descărcată gratuit pe dispozitive Apple și Android. Este o poveste digitală interactivă, adresată copiilor cu vârste între 7 și 11 ani. Protagoniștii poveștii sunt doi copii curioși care descoperă importanța apei în societate. Ghidul lor, o broască vorbitoare, îi avertizează și cu privire la efectele poluării apei, explicându-le cum să evite nociva situatie pentru oameni, animale si pasari. „Animații hazlii și elemente interactive alternează cu secțiuni educative mai serioase, unde utilizatorii pot găsi informații despre circuitul apei în natură și despre tratarea apelor„‘, se precizeaza in materialul de pe site-ul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania si pe care ni l-a recomandat Roxana Morea – consilier de presa la Reprezentanta romaneasca a UE.

Este disponibilă și o versiune online a poveștii, cu un set de note pedagogice menite să-i încurajeze pe profesori să desfășoare în clasă activități bazate pe proiecte.

Aplicația și versiunea sa online sunt disponibile în limbile engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană și poloneză.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.