Balul Toamnei, spectacol cu preșcolarii brăileni coordonați de Ștefana Căldăruș


   * Evenimentul a avut loc la sala de festivitati a Scolii „Fanus Neagu’ * Copiii sunt din grupa mare de la Scoala „Aurel Vlaicu’, unitatea preluand din punct administrativ din acest an Gradinita „Sf. Nicolae” 

     Grupa mare de la Școala Gimnazială „Aurel Vlaicu” din municipiul Brăila a serbat într-un mod special anotimpul de toamnă, la fel cum micuții au facut si in anii trecuti, oferind parintilor si altor membri ai familiilor lor un spectacol special realizat sub coordonarea Ștefanei Căldăruș – profesor de invatamant prescolar care nu lasa sa treaca nici macar un semestru fara o serbare deosebita. De altfel, acesta este modul prin care Ștefana Căldăruș ii face pe copii sa deosebeasca perioada de scoala de cea de… grădinita: vor avea amintiri de neșters peste ani cand se vor gandi ca erau mici artisti pe scena, sub indrumarea doamnei educatoare, si spuneau poezii ori cantece exact cum o fac marii interpreti. 

      „Balul Toamnei”, cum a numit educatoarea atragatorul spectacol a avut loc in seara de 25 octombrie 2012 pe scena salii de festivitati a Scolii cu clasele I – VIII „Fanus Neagu” iar in sala au fost prezenti, asa cum am mentionat, parinti, bunici si alte rude, dar si prof. Emilia Meirosu – directorul Scolii „Fanus Neagu”, gazda perfecta pentru oaspetii deveniti prieteni de la fosta Gradinita „Sf. Nicolae”. 

      In sală a fost prezentată și o încântătoare expoziție de obiecte – ingenioase, pline de farmec – și produse realizate de copii din fructe și legume de toamnă: pinguin, papagal, casuță, mașină, fluture, oaie, carusel și lista cuprinde multe alte asemenea realizări, ceea ce denotă nu doar atenție și imaginație, ci și îndemânare – aici și familia a contribuit din plin!  În invitație, meșteșugit pregătită, Ștefana Căldăruș, a menționat că acest moment din program este ”expoziția de legume și fructe personalizate”.

In prima parte a programului, copiii – imbracati in frumoasele costume populare romanesti – au avut de prezentat o leguma sau o fructase sezon, acestea fiind  prezentate si sub forma grafica, ca o masca, de catre micii artisti – care, trebuie sa recunoastem, s-au comportat impecabil, nu au avut trac, si chiar cei de varste foarte mici (trei ani) au dat dovada de mult curaj si dezinvoltura in toata perioada desfasurarii intregii serbari.  

Nu au lipsit din program cântecele și poeziile dedicate de marii poeți anotimpului. Unii copii, repet, au dat dovadă de seriozitate și au demonstrat că au talent, alții au avut nevoie de ajutor – semn că nu prea nu prea au fost ajutați acasă, de membrii familiei, să învețe bine versurile, e drept că acest aspect nu a știrbit nimic din farmecul serbării.

    Alt moment din program a necesitat schimbarea costumelor, pe scenă urcând de această dată o… armată de greierași și furnicuțe. Și această secvență a fost plină de haz și de o frumusețe aparte, costumele și gingășia copiilor contribuind din plin la reușită. 

   Supriza balului a fost una pe măsura evenimentului. Însăși Zâna Toamnei a venit la Bal, interpreta minunatului personaj de povesti fiind nimeni alta decât Ioana Meiroșu – fiica directorului Emilia Meiroșu de la Școala ”Fănuș Neagu”, fostă elevă a Ștefanei Căldăruș la Grădinița ”Sf. Nicolae”.
Talentata Ioana nu a fost o surpriză decât pentru preșcolarii noi, iar poezia prezentată de ea ne-a reamintit de premiile pe care le-a obținut la concursuri școlare de profil. 

      În finalul Balului – deja la editia a III-a, copiii au primit Diplome de participare – semnate de prof. Carmen Gușatu – directorul Școlii ”Aurel Vlaicu” – și au fost invitați să se integreze în dansul general, dar și să guste din dulciurile de casă aduse de părinți pentru acest moment la balului.     

       Eroii serii au fost în primul rând ei, copiii: Darius Barbu, Miruna Bolocan, Denisa Burlă, Maria Ciobotaru, Dragoș Colibanschi, Bianca Dumitrache, Adriana Gheorghe, Beatrice Ilie, Elena Ionescu, Teodor Matei, Selena Mocanu, Ada Lorena Panait, Eduard Ploianu, Ștefania Popa, Robert  Roman, Denis Șerban, Andrei Șerbănescu, Cosmin Ștefănescu, Ion Streche, Cristian Urse, Irina Voineag, Iulia Voineagu, Valentin Zorilă, Adelin Zaharia.

Felicitările de cuvin împărțite lor, dar și doamnei Ștefana Căldăruș!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.