Boboteaza 2013, pregatiri la Braila21  Cu prilejul sarbatoririi Botezului Domnului, pe data de 6 ianuarie 2013, Primaria municipiului Braila, Arhiepiscopia „Dunarii de Jos” Galati si Protoeria Braila organizeaza manifestari dedicate acestui important eveniment pentru intreaga lume crestina.

Brailenii care doresc sa participe la traditionalul ceremonial al recuperarii crucii din apele fluviului Dunarea, se pot inscrie pana la data de 5 ianuarie 2013, orele 12.00, la sediul Primariei Braila, camera 34, persoana de contact – Doru Traian, tel. 0239694947 interior 229, mobil 0720469393, prezentand obligatoriu certificat medical cu analize actualizate (EKG).

Programul zilei de duminica, 6 ianuarie 2013, il aveti mai jos, conform celor transmise de Camelia Gusatu – director in cadrul Primariei Braila:

de la 8.30 la aproximativ 10.30 – slujba de Boboteazã, la Catedrala (in Bariera Calarasilor); 23

in intervalul 10.45 – 11.00 – procesiune cãtre Faleza Dunãrii (foto din arhiva „Braila Chirei’ de la evenimentul similar din 2012 cand si Muzica Militara a Garnizoanei Braila condusa de col. Gogu Petrea a intonat melogii de gen pe parcursul procesiunii), pe traseul Bariera Cãlãrașilor – Calea Cãlãrașilor – parcarea Primariei Municipiului – scena de la Faleza Dunãrii (se coboara pe treptele de langa Promedica);

30  intre 11.15 si 12.00 – la scena de la Faleza Dunãrii, slujbã oficiatã de IPS dr. Casian Crãciun,  Arhiepiscopul „Dunarii de Jos” impreuna cu Protopopul brailean Gheorghe Marinescu si sobor de preoti; se sfinteste apa Dunarii si Aghiasma de Boboteaza 

la 12.00 – momentul aruncãrii și prinderii Crucii în Dunãre. N.aut. De precizat ca pentru cei care rezista, o mica baie in apele foarte reci ale fluviului Dunarea este o adevarata cura de sanatate! Pentru credinciosi, prezenta la slujba de Boboteaza si aghiasma pe care o duc acasa le este, de asemenea, un ajutor de nadejde in lupta cu timpul nemilos al conteporaneitatii care nu iarta (criza, boli, suferinte de alte categorii etc. ) 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.