Activitate in Proiectul „Crestem in spiritul Dunarii!”


* Echipa de proiect s-a transformat in primul grup de nonformali de mediu din acest an * Au ecologizat zone de pe faleza Dunarii, pe malul din municipiu si de la Chiscani, fiind costumati in… animale, plante si pasari * Proiectul este finantat prin programul european Tineret in Actiune

chiscani-harapu Tinerii participanti in Proiectul „Crestem in spiritul Dunarii!” derulat de Asociatia Clubul de Turism „Proilavia” din municipiul Braila au inceput anul 2013 animati de spirit de lucru in echipa, voluntariat si mobilizare in protejarea Dunarii. In perioada 7 – 13 ianuarie 2013 s-a continuat campania de informare si constientizare asupra rolului ecosistemului Dunarii si protejarii mediului inconjurator.

S-au derulat doua activitati de igienizare si ecologizare a malului Dunarii, atat in Braila, pe faleza Dunarii, cat si in zona apropiata comunei Chiscani, pe malul Dunarii si in zona plajei Harapu. Dotati cu veste, saci, manusi de ecologizare…spirit de echipa si de cetateni europeni, in ciuda frigului, au adunat multi saci de deseuri, demonstrand ca si iarna sunt, din pacate, foarte multe gunoaie. recolta de deseuriCea mai recenta actiune a avut loc sambata, 12 ianuarie 2013.

S-au distribuit materiale informative – brosuri, pliante – continand mesaje ecologice si sloganuri de mediu, cat si informatii despre programul Tineret in Actiune. Multi cetateni ai Brailei au apreciat ideea actiunilor si au incurajat tinerii sa continue, in acest fel Dunarea si malurile acesteia sa fie din ce in ce mai putin poluate si cu deseuri de tot felul”, subliniaza Gabriel Lala – coordonatorul de la Asociatia „Proilavia”.

la Chiscani       Metoda inedita si inovativa cu impact a fost acela ca tinerii au mers imbracati in costume inspirate din elemente de mediu si natura – pesti, pasari, ustensile de pescuit, salcie – distribuind pliante si luand pareri ale brailenilor cu privire la cat de curat este mediul inconjurator.

Echipa de proiect si-a propus sa promoveze actiunile din proiect in majoritatea localitatilor din bazinul Dunarii, din Germania pana in Ucraina, prin email, telefon, retele de socializare etc. Se vor contacta organizatii similare de mediu, tineret,voluntariat, institutii publice, rezervatii naturale – pentru a face schimb de informatii si de ce nu, pentru a concepe parteneriate durabile europene cu impact major in randul comunitatilor.

Proiectul “Crestem in spiritul Dunarii !” este finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune/Actiunea 1.2-Initiative ale tinerilor.

Grupul tinta al proiectului este format din tineri din orasul Braila si comuna Chiscani.Mai multe foto gasiti la www.facebook.com/Crestem.in.spiritul.Dunarii

si la www.cresteminspirituldunarii.blogspot.com

N.aut. Proiectul demonstreaza, daca mai e nevoie, ca voluntariatul educa si… face bine! Nu ezitati, daca aveti ocazia, sa deveniti voluntari!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.