Pui de brad sau Actiuni caritabile la Colegiul „Murgoci’ Braila


* In anul 2012, actiunile caritabile s-au indreptat catre ajutorul unor colegi cu probleme financiare acasa dar care invata bine si spre Centrul pentru copii cu dizabilitati „Pescarusul”

Colegiul Naţional „Gheorghe Munteanu-Murgoci” din municipiul Braila, într-o frumoasă tradiţie, organizează în preajma Sărbătorilor de iarnă un târg, tradus prin trei acţiuni – a produce, a vinde şi a dărui – care implică părinţii, elevii, profesorii. Astfel, acasă elevii şcolii confecţionează diferite articole de ornament, brăţări, inele, cercei, decorează vase pentru flori, pregătesc prăjituri etc. Aduc la târg lucruri dragi lor, cărţi, albume, CD-uri, fotografii, caiete, instrumente de scris si altele. Toate acestea se vând, într-o atmosferă de bucurie, de freamăt că cineva poate deveni fericit, pentru că banii adunaţi sunt destinaţi copiilor defavorizaţi sau celor cu probleme financiare si nu numai.

brazi In anul 2012, spre exemplu, s-au adunat 3516,55 lei din care 1.800 lei s-au repartizat pentru sprijinul elevilor din Colegiul „Mugoci’ cu rezultate foarte bune la învăţătură, 800 lei a primit Centrul Specializat pentru copiii cu dizabilităţi ,,Pescăruşul”, Brăila. Suma de 916,55 lei a fost predată Consiliului Şcolar al Elevilor din Colegiului „Murgoci”, fiind destinată organizării diferitelor activităţi coordonate de acesta.

Nu uimeşte pe nimeni implicarea elevilor în asemenea acţiuni umanitare, deoarece specificul educaţiei elevilor din Colegiul Naţional Murgoci Brăila este, pe lângă interesul şi motivaţia pentru perfomanţă şi devenire, şi totala deschidere spre realitatea din jur, care demonstrează, în cel mai simplu mod, că întotdeauna nobleţea gestului se cultivă într-un spaţiu al decenţei morale, al respectului şi al toleranţei”, spune despre aceste gesturi – normale intr-o lume civilizata – prof.dr. Ana Coman. Este, asa cum s-a gandit profesorul sa dea un titlu acestor actiuni, ca un Pui de brad pe care il cresti, nu ca il tai pentru a fi impodobit de Craciun, ci pentru a face cu el baza unei paduri seculare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.