Elevi si jandarmi la Braila, in Programul „Jandarmul, prietenul celor care respecta legea”


* Activitatile s-au desfasurat cu elevi de la Colegiul „Nenitescu’ si cu tineri ingrijiti de Fundatia Surorile Clarise

In cadrul Programului „Jandarmul, prietenul celor care respecta legea”, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Brăila a continuat acţiunile de prevenire şi combatere a faptelor antisociale derulate cu elevi şi profesori.
P1110382 Astfel, miercuri 16 ianuarie 2013, jandarmii brăileni au primit vizita a 20 de copii din cadrul Fundaţiei Surorile Clarise din Brăila, cărora le-au fost prezentate principalele misiuni ale instituţiei, câteva exerciţii de autoapărare, dar şi dotarea unui echipaj de patrulare.
„Toate acestea i-au încântat pe copii, iar o parte din ei chiar şi-au exprimat dorinţa de a devenii jandarmi. Aceste activităţi încearcă să dezvolte comunicarea cu elevii, prin întâlniri periodice, în care să fie prezentate riscurile la care se expun, consecinţele care pot rezulta în cazul comiterii de contravenţii şi infracţiuni”, precizeaza organizatorii programului.
În acest scop, lucrătorii compartimentului de prevenire şi combatere a faptelor antisociale de la IJJ Braila au desfăşurat, şi în cursul dimineţii de 17 ianuarie, o serie de activităţi preventiv-educative cu elevii Colegiului Tehnic „C.D Neniţescu”. Aici au fost prezentate diferite teme şi măsuri preventive referitoare la existenţa traficului de persoane şi riscurile asociate acestui fenomen, violenţa stradală, aspecte pentru prevenirea delicvenţei juvenile, a absenteismului şcolar precum şi a consumului de droguri şi alcool. Totodată, liceenilor le-au fost prezentate şi măsuri de autoprotecţie împotriva victimizării, dar şi prevederile Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, a Legii nr.4/ 2008 pentru prevenirea şi
combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.