Marturii despre istoria recenta la Biblioteca „Istrati”: expozitie despre Fabrica de Ciment „Stanca”


* Vernisajul are loc luni, 21 ianuarie 2013, de la ora 15.00 * Organizatorii expozitiei documentare sunt Biblioteca Judeteana „Panait Istrati’ si Filiala Braila a Arhivelor Statului * Din nefericire, Fabrica „Stanca’ nu mai exista, asa ca expozitia este cu atat mai importanta

17_01 Fabrica de Ciment Biblioteca Judeteana Panait Istrati Braila si Arhivele Nationale Braila au pregatit expozitia „FABRICA DE CIMENT I. G.CANTACUZINO / STANCA  – 125 de ani de la infiintare„.  Expozitia este organizata impreuna cu Serviciul Judetean Braila Arhivele Nationale si cuprinde documente de arhiva si fotografii din cele doua institutii. Vernisajul are loc luni, 21 ianuarie 2013, de la ora 15.oo (n.aut. Atentie, nu… pe 22 ianuarie cum scrie pe afis…). Vernisajul are loc la sediul Bibliotecii „Istrati’ din Calea Calarasilor.

 Vor fi expuse documente din fondul arhivistic de la Camerea de Comert si Industrie Braila, de la Fabrica de Ciment Stanca, de la Inspectoratul Regional de Munca Braila si nu numai. Sunt expuse fotografii ce prezinta diverse imagini ale Fabricii de Ciment din perioada 1888-1900, copii din albumul Fabrica Portland Braila tiparit la 1900 si premiat la expozitia universala de la Paris cu medalia de argint – album aflat in colectia Bibliotecii Judetene.
Expozitia va fi prezentata de arhivistul Cristian Filip si bibliotecarul Ion Volcu.
 Publicul poate viziona imaginile si documentele expuse in perioada 21 – 28 ianuarie 2013.
N.aut. Evenimentul marcheaza cu adevarat istoria prezenta, fiind un adevarat act de cultura a memoriei. Daca va intrebati de ce va raspund cu tristul adevar:  Fabrica de Ciment „Stanca’ – situata in zona Bariera Calarasilor, la Dunare – nu mai exista… a fost distrusa, pe locul sau ridicandu-se acum… (defunctul) hypermarket „PIC”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.