Sesiune de comunicari – concurs pe teme eminescene la Braila, cu liceeni


*Evenimentul are loc vineri, 25 ianuarie 2013, la sediul brailean al Universitatii “Brâncoveanu” care este partener cu Inspectoratul Scolar in organizare

 

Vineri, 25 ianuarie 2013, are loc la Braila Sesiunea de comunicări – concurs adresată elevilor de liceu sub genericul „Teme eminesciene: poezia de dragoste”. Universitatea „Constantin Brâncoveanu” Piteşti – Centrul universitar Brăila si Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila sunt organizatorii evenimentului care nu este la prima editie.

Evenimentul are loc la sediul brailean al Universitatii „Brâncoveanu” cu incepere de la ora 13.00.

Concurentii se vor afla in fata unui juriu format din cadre didactice universitare şi preuniversitare, avand la dispozitie pentru prezentarea comunicării doar maximum 10 minute.

A Simion  Va avea un cuvant greu in aprecierea lucrarilor lectorul universitar dr. Cristinel Munteanu de la universitatea gazda – intiatorul evenimentului, dar si profesorul Adrian Simion (foto de la Muzeul Brailei, manifestare in 15 ianuarie 2013) – inspector de specialitate la ISJ Braila, fostul director de la Liceul de Arta „Hariclea Darclee’, cadrul didactic implicat permanent in astfel de activitati, un autentic model pentru colegi si pentru tinerii studiosi.

  N.aut. Provocarea este cu atat mai mare cu cat despre subiect nu prea s-a scris in anii perioadei comuniste, asa ca din literatura critica de specialitate nu prea au cum sa se inspire foarte mult. Dar, exista si un mare castig; tinerii talentati si curajosi au sansa sa se afirme, dezvaluindu-si propriile opinii despre universul eminescian pe frumoasa tema aleasa de organizatori – dragostea, tocmai la varsta la care tinerii sunt marcati de aceasta, fie ca sunt constienti sau nu de aspect. Indiferent ca vor urma sau nu studii de profil in urmatoarea treapta scolara,  elevii participanti vor avea un atu in viitor la orele de curs si in viata curenta: vor avea mai multe cunostinte literare si nu numai, un vocabular imbogatit si vor privi vu alti ochi lumea din jur, ceea ce nu chiar un castig mic… daca ma intelegeti, stimati si dragi cititori si prieteni, in contextul unei lumi tot mai debusolate din punctul de vedere al moralitatii si al scarei de valori, e chiar mare lucru!  Si poate ca organizatorii vor avea posibilitatea sa ofere ceva mai mult decat o diploma castigatorilor astfel incat bucuria premierii sa fie pe termen lung. Spre exemplu, personal am in biblioteca volume cu dedicatia lui Adrian Simion, primite ca premiu la diferite competitii in perioada scolii generale si tare ma bucura – si acum! – aceste gesturi!

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.