La Şcoala ,,M. Sadoveanu” din Brăila, concursul judeţean „Fanteziile iernii”


MF2-A0A3 Şcoala gimnazială ,,M. Sadoveanu” din municipiul Brăila a gazduit vineri , 25 ianuarie 2013, Concursul judeţean „Fanteziile iernii”. Activitatea a fost organizată şi coordonată de profesoarele Ionescu Magda şi Novac Viorica.

Scopul concursului este stimularea creativităţii  şi a comunicării  scrise; folosirea corectă a limbii române ca mijloc de comunicare în redactarea de creaţii literare în versuri şi proză; dezvoltarea capacităţii de exprimare literară şi plastică individuală prin compoziţii creative şi expresive; cunoaşterea şi utilizarea unor tehnici de lucru cu diverse materiale; valorificarea talentului literar şi artistic al elevilor din ciclul primar.

Competitia este aprobata in calendarul activităţilor educative extraşcolare de către Inspectoratul Scolar Judetean Brăila si se afla la a IV-a ediţie . In acest an s-au inscris un număr de 175 de elevi  din clasele I – IV , din care 125 participand la sectiunea creaţie artistico –plastică si 50 de elevi la secţiunea creaţie literara. MF2-A0A3

Şcolile participante au fost Scolile Gimnaziale „Mihu Dragomir”, „George Coşbuc”, „I. L. Caragiale”, „A. S. Puskin”, „Vasile Alecsandri”, „M. Sadoveanu”, „Mihail Kogalniceanu”,  „Radu Tudoran”, „Ion Creangă”, „Sf. Maria”, „Aurel Vlaicu” si „Alezandru Ioan Cuza”, Liceul Pedagogic „Dumitru Panaitescu Perpessicius” din municipiu si, din judet, Şcoala Scorţaru.

MF2-A0A3    Participanţii au avut de realizat la secţiunea creaţie literară o compunere  sau o poezie având ca suport cuvinte şi expresii despre iarnă, iar la secţiunea creaţie artistico-plastică au avut de realitat la alegere unul dintre subiectele: ,,Bucuriile iernii”, ,,Jocuri de iarnă”.

Lucrarile elevilor vor fi evaluate de catre cadre didactice de specialitate , urmând ca rezultatatele să fie anunţate la începutul lunii februarie.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.