„Orasul meu, familia mea”, proiect cu fotografii vechi si povesti de altadata la Biblioteca Braila


* Manifestarea a fost organizata de Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati”, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Cercetaşii României – Centrul Local * Expozitia cu lucrarile – un adevarat tezaur de amintiri – a fost amenajata in sala de festivitati a bibliotecii

100_8314 La Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila s-a mai răsfoit o pagină de istorie locală, datorită Concursului „Oraşul meu, familia mea!” la care au participat elevi din instituţiile de învăţământ brăilene. Sub coordonarea cadrelor didactice, tinerii au raspuns la provocarea propusă de Biblioteca Judeţeană Panait Istrati Brăila, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Cercetaşii României – Centrul Local Brăila. Copiii au avut de alcătuit colaje cu fotografii vechi de cel puţin 20 de ani, care să conţină şi o povestire ce îmbină elemente de istorie locală  – evenimente, personalităţi, clădiri, tradiţii şi obiceiuri etc. – cu persoane dragi, apropiate, din familia concurentului.

„Concursul a prezentat un interes care a depăşit aşteptările organizatorilor, au fost adunate peste 60 de lucrări, care au reflectat originalitate, creativitate şi, mai ales, ne-au transpus pe toţi în nişte vremuri de mult apuse. Copiii au muncit ca să realizeze aceste mici crâmpeie de viaţă, iar munca lor a fost răsplătită de către organizatori cu diplome, prăjituri şi posibilitatea de a câştiga un permis gratuit de acces la Bibliotecă„, subliniaza organizatorii prin vocea Corinei Ciuraru. 100_8315

Expozitia cu lucrarile – un adevarat tezaur de amintiri – a fost amenajata in sala de festivitati a bibliotecii si a putut fi admirata si de publicul care a fost prezent la lansarea cartii lui Vasile Datcu (http://brailachirei.wordpress.com/2013/01/31/vasile-datcu-lansare-de-carte-aproape-antologie/)

Juriul a fost format din Alina Mirela Vlad- profesor, inspector de specialitate, Ştefan Aftodor – profesor de istorie, Ion Volcu – şef Birou la biblioteca şi Corina Ciuraru – şef Serviciu la biblioteca. Lucrările au fost evaluate după următoarele criterii: existenţa elementelor de istorie locală, relevanţa fotografiilor, atractivitatea povestirii şi aspectul artistic al colajului.

100_8316 La festivitatea de premiere au luat cuvântul Dragoş Neagu – directorul Bibliotecii „Istrati”, prof. Cornelia Miler – coordonator al Centrului Local Brăila al cercetasilor şi Corina Ciuraru. Cu toţii au subliniat importanţa ce trebuie acordată studiului istoriei şi atentia catre memoria culturala locala încă de la vârste fragede. De asemenea, a fost subliniat si faptul că Biblioteca Judeţeană este cel mai potrivit loc pentru a se realiza în continuare astfel de evenimente. Astfel, Cornelia Miler a anunţat că, tot în colaborare cu Biblioteca Judeţeană Brăila, următorul concurs va fi dedicat genealogiilor şi fiecare elev va avea ocazia să îşi cunoască mai bine rădăcinile şi să prezinte un arbore genealogic cât mai bogat.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.