La Braila, Proiectul “Salvăm resursele naturale ale planetei = Reciclăm”


* In aceste zile din Saptamana Altfel, elevi din Scolile Unirea si Valea Canepii, dar si de la Liceul „Iorga” si Colegiul „Balcescu” au  avut un program incarcat in… orarul proiectului 

Fotografie0723 In Saptamana Altfel au decis coordonatoarele si echipele Proiectul “Salvăm resursele naturale ale planetei = Reciclăm” sa aiba activitati. Astfel, in perioada 1 – 5 aprilie 2013 elevii cleselor V-VIII din Scolile Gimnaziale Unirea si Valea Canepii, in judetul Braila, au colectat si reciclat deseuri, iar elevii claselor V-VIII de la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” si Colegiul National „Nicolae  Balcescu” au realizat materiale informative despre importanta reciclarii si sortarii deseurilor, materiale informative pe care le-au raspandit in comunitatile/ zonele/ cartierele de unde provin (unde locuiesc). Fotografie0710

Proiectul este programat sa se deruleze pe intregul parcurs al anului scolar 2012-2013. Parteneri in proiect sunt, impreuna cu unitatile deja mentionate si Scolile Gimnaziale „Ion Creanga”,Constantin Sandu Aldea” si „Ecaterina Teodoroiu” din municipiul Braila.

Fotografie0703 De asemenea, parteneri in proiect sunt si Asociatia Pro Democratia Club Braila, Primaria Unirea, Centrul Scolar prentru Educatie Incluziva Braila si, nu in ultimul rand, Inspectoratul Scolar Judetean Braila.

Coordonatorii proiectului sunt prof. Veronica Roidis – reprezentand Colegiul National ”N.Bălcescu”/ Şcoala Gimnazială Unirea (Valea Cânepii) jud. Braila / Lic. “N. Iorga” Brăila – si prof. Florinela Micu – Şcoala Gimnazială “Constantin  S. Aldea”/ Şcoala Gimnazială “Ecaterina Teodoroiu”. Fotografie0804

Scopul proiectului este constientizarea unei probleme la care avem cu adevarat, deficiente si in acest moment, aceea privind „importanţa colectării şi sortării deşeurilor” – pornind de la lucrarile elevilor, deci in primul rand de la ei – a tuturor categoriilor de persoane: tineri, adulti – profesori, parinti, membrii comunitatii.

Fotografie0704 In obiectivele proiectului  au fost inscrise „obligatii” ale elevilor care trebuie „să fie informaţi asupra tuturor aspectelor privind conceptul de reciclare a deşeurilor, să îşi formeze deprinderi de sortare a deşeurilor în functie de tipul acestora şi modalităţile lor de valorificare, să-şi dezvolte abilitaţi de a refolosi anumite materiale reciclabile în scopuri practice şi artistice”.

Mai multe imagini au fost postate la https://www.facebook.com/SalvamResurseleNaturaleAlePlaneteiReciclam?ref=tn_tnmn

pe pagina destinata proiectului  din reteaua de socializare Facebook.

Proiectul este inca un psas in educatia comunitara pentru mediu si sanatatea planetei, dar si un exemplu de buna colaborare a mediilor educational, administrativ si social.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.