La Ramnicelu – Braila, Concurs national „Sapere aude!”


* Au primit aprecierile juriului lucrari ale elevilor din Scoala Speciala Tichilesti si din PMT, Scoala „C. S. Aldea”,  tineri din scolile areondate penitecniarelor Craiova, Alexandria * Au prezentat momnete artistice elevi din Scolile Latinu si Corbu Nou

Conceptul kantian de iluminare ,,SAPERE AUDE!’’ , tradus prin Îndrăznește să cunoşti , este un îndemn la gândire, un apel de eliberare de sub tutelă, de asumare a autorităţii impuse de principiile raţiunii, mai exact, de încredere în supremaţia raţiunii si o viaţă împlinită nu poate fi în absenţa unui efort permanent de a gândi. „Sapere aude!” a fost îndemnul pe care l-a transmis Școala Gimnazială Specială Tichileşti din cadrul Penitenciarului pentru Minori si Tineri (PMT), profesor coordonator de limba si literatura română Cristina Elena Moraru prin intermediul concursului propus.

Activitatea proiectului desfăşurată în cadrul Programului ,,Să știi mai multe sa fii mai bun!’’ – in Saptamana Altfel – s-a derulat la Școala gimnazială Râmnicelu. Elevii si cadrele didactice au fost întâmpinate cu ospitalitate de către conducerea unităţii de învățământ, de director Mocanu Dragoș-Ionuț si de profesoara de limba română Isim Eugenia care a fost gazda evenimentului.

Concursul a avut trei secţiuni: prezentări Power-Point, desene, creaţii literare în versuri si proză. Activitatea a debutat cu două momente artistice pline de umor susţinute de elevii din Școala Gimnazială Latinu – prof. coordonator Surdeanu Vasilica –  şi de la Școala Gimnazială Corbu Nou – prof. coordonator. Mustață Camelia. Elevii din sală au fost impresionaţi de program si la final au aplaudat cu mult entuziasm. Remarcate s-au făcut creaţiile literare ale elevilor din cadrul Scolii Gimnaziale Tichilești, prof. coordonator Anca Stamate Si Scolii Gimnaziale „C. Sandu Aldea” din municipiul Braila – coordonator  Geanina Alexandru, ale elevilor de la Penitenciarul Craiova si a celor din Neamţ, judetul Alba si Alexandria, judetul Teleorman.

Elevii din cadrul penitenciarului Tichileşti au trimis prin profesorii desemnaţi poezii si proză filmate. Jurizarea a fost asigurată de director Mocanu Dragoș-Ionuț, Isim Eugenia si Moraru Cristina, nu înainte de a-i aprecia si a-i încuraja.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.