Liceenii de la „Hariclea Darclee” Braila performeaza la olimpiada de arta actorului


* Anul acesta, competitia are loc la Galati

Sectia Teatru a Liceului de Arta „Hariclea Darclee ” din muncipiul Braila participa la Olimpiada Nationala de Arta Actorului care se desfasoara la Galati. in perioada 4 – 7 aprilie 2013. Elevii braileni participa la ambele sectiuni ale competitiei nationale – trupe si interpretare individuala.

La Sectiunea trupe,  brailenii participa cu spectacolul „Gaitele” – adaptare de Gigi Antonescu (profesorul de la XII-a) dupa Al. Kiritescu.

Distributia este urmatoarea:  personajul „Aneta Duduleanu” – eleva Andreea Loredana Munteanu, „Lena” – Andreea Baluta, „Zoia” – Melisa Alina Condruz, „Colette” – Andreea Luciana Ioan, „Ianache” – Daniel Iulian Onoae, „Fraila” – Oana Andreea Pisica, „Zamfira” – Madalina Savescu, „Vanda Serafim” – Ana Maria Tiganus, „Margareta Aldea” – Andreea Ionela Enciu, „Mircea Aldea”Leonard Daniel Dodan, „Georges” – Bogdan Cana.

Regia spectacolului, scenografia si ilustratia muzicala apartin profesorului Gigi Antonescu. Lumini si sunet – Alexandru Robu.

Foto din reprezentatia realizata in vederea preselectiei pentru olimpiada – pentru ca sunt tare frumosi, le alcatuiesc un album (unde ii veti regasi si pe elevii clasei coordonate de Leti Branzia si actorul Jarcu Zane) la https://www.facebook.com/media/set/?set=a.443676952391566.1073741846.196618800430717&type=1&notif_t=like  pe pagina Facebook a revistei „Braila Chirei” lic 9

In afara lui Leonard Dodan – care este din clasa a XI-a, restul distributiei din „Gaitele”  cuprinde elevi din clasa a XII-a. „Gaitele” este si spectacolul de absolventa al clasei a XII-a.

lic 10 La Sectiunea Interpretare individuala participa, de la clasa a XI-a, Mariana Dumitrache – prof. coordonator Gigi Antonescu si  elevul Alin Turcu – prof. coordonator Leti Branzia; de la clasa a XII-a, Andreea Ionela Enciu – prof. coordonator Gigi Antonescu si  Daniel Iulian Onoae – prof. coordonator Gigi Antonescu.

Sa le uram succes elevilor si Brailei, de asemenea! lic 3

N.aut. Spectacolul „Gaitele” nu este deloc usor, spre sa il fi vizionat si voi pe scena Teatrului „Maria Filotti”. Dar tinerii au experienta, majoritatea ua jicat deja pe scena dramaticului amintit, si nu ca figuranti… In plus, despre o parte dintre tienrii numiti aici am mai scris, si in calitate de premianti la a alta editie a olimpiadei!  Deci, sunt sigura ca se vor intoarce victoriosi pentru ca ua muncit pentru asta! 

Elevii claselor de actorie au putut fi aplaudati si de colegi  din alte licee si scoli, in Saptmana Altfel, la Sala Studio unde au performat – o repetitie cu public pentru olimpiada si unde a fost preznetat si spectacolul clasei coordonate de Leti Branzia, realizat in stilul tragediilor antice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.