Concurs judetean ,,Sunt un tanar european’’, la Scoala ,,Mihail Sadoveanu’’ Braila


* Este a III-a editie a competitiei cu elevi ai caror parinti sunt plecati in strainatate * Pe treapta I a podiumului s-au situat elevi de la „M. Sadoveanu” si de la „M. VIteazul”

DSCF1185   Concursul judetean ,,Sunt un tanar European’’ organizat la Scoala Gimnaziala ,,Mihail Sadoveanu’’ din municipiul Braila, si-a desfasurat cea de-a treia edtie in Saptamana Altfel, derulata in cadrul Programului national ,,Sa stii mai multe, sa fii mai bun’’ in perioada 1 – 5 aprilie 2013. DSCF1204

In acest an, competitia a fost derulata în colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Brăila și  Asociația Centrul de Informare și Documentare pentru Integrare Europeană și Dezvoltare Durabilă Brăila – Centrul de Informare Europe Direct (CIED). Ca si la primele editii, concursul s-a  adresat elevilor cu părinţi migranţi.

DSCF1217 Avand in vedere derularea proiectului Comenius in scoala ce vizeaza educatia interculturala, promovarea invatarii limbilor straine cat si promovarea jocurilor si a sporturilor traditionale din Romania si din tari europene, elevii parintilor migranti au reusit – prin insusirea regulamentului concursului – sa reprezinte prin postere, afise, fotografii, expozitie gastronomica si prin interpretarea unor  personaje din cartile autorilor straini mostenirea culturala europeana. DSCF1187

Au participat elevi din Scoala  ,,Mihail Sadoveanu’’ gazda, dar si de la Scolile „Mihai Viteazul’’, ,,Vasile Alecsandri’’, ,,C. S. Aldea’’, Colegiul National ,,Ana Aslan’’, Liceul Tehnologic ,,Anghel Saligny’’ din municipiu si Scoala Gimnaziala Chiscani.

Cunostintele elevilor privind educatia interculturala au fost testate pentru a stimula dezvoltarea interesului pentru cultura europeana, pentru dezvoltarea dimensiunii europene, interesul pentru promovarea invatarii limbilor straine si practicarii de jocuri si sporturi traditionale.

DSCF1251 Elevii Gheorghe Andrei, Tobescu Laurentiu, Pirlog Patricia de la Scoala ,,Mihail Sadoveanu’’ si elevii Badiu Madalin si Gheorghe Anca  de la Scoala ,,Mihai Viteazul’’ au reusit sa ocupe locul I la concurs.

Toti participantii au primit diplome si materiale informative despre UE oferite de CIED. In imagine, se vede cum ele sunt inmanate de profesoara Florena Urse  de la Scoala ” Mihail Sadoveanu” – coordonatorul competitiei.

Cunoasterea si impartasirea experientelor traite de elevi in tarile unde lucreaza parintii lor, promoveaza intelegerea si respectul fata de diversitatea culturala a tarilor europene„, afirma Florena Urse.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.