Scoala Altfel, la Institutul de Investigare a Crimelor Comuniste


Marți, 3 aprilie 2013 şi vineri, 5 aprilie 2013,  Institutul de Investigare a Crimelor Comuniste si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) a fost gazda unui grup de elevi din clasa a VII de la Școala nr. 46 şi a unui grup de elevi de la Liceul teoretic „Ştefan Odobleja” din Bucureşti.
la IICCMER Acțiunea s-a derulat în cadrul „Școlii Altfel” (sau Saptamana altfel). Tinerii au avut sansa să interacționeze cu experții IICCMER, au pus intrebari si astfel au putut afla mai multe amanunte despre realitățile cotidiene ale societății ceaușiste.

Discuțiile au fost însoțite de vizionarea filmului „Amintiri din Epoca de Aur (2009), un proiect colectiv realizat după scenariul lui Cristian Mungiu. „Filmul ecranizează cele mai cunoscute legende urbane din Romania regimului Ceaușescu, scoțând în evidență absurdul perioadei”, explicatia se regaseste si pe site-ul IICCMER http://www.iiccr.ro/  unde gasiti mai multe despre activitatile institutului si colaborarile lui.

N.aut. Subiectul ar merita dezbatut, pe larg, in toate scolile Romaniei intrucat majoritatea tinerilor nu cunosc situatiile inumane la acre au fost supusi parintii, bunicii lor si, ceea ce este mai grav, unii aud acasa exprimari de genul „Era mai bine inainte de 1989″… ceea ce nu este deloc adevarat. Chiar si simplul fapt ca in magazinele alimentare nu se mai gaseau produse, ca se oprea curentul electric si caldura, ca invatam la lumanare si in frig, ca aveam doar doua ore de program tv si rock-erii pletosi erau considerati subversivi. (ca sa ma rezum doar ca aceste detalii dar ele sunt mult, mult mai multe)… reprezinta ingradiri ale drepturilor omului pe carre nimeni nu ar trebui sa le mai traiasca! Niciodata! Acum daca e criza, macar stim cu ce ne confruntam!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.